Події

“Єдність нації” не пройшла випробування коронавірусом, – сутички в областях проти прийому евакуйованих (відео)

Тернопіль, Львів чи Одеса: поки українці висувають здогадки, керівники областей відхрестилися від прийому евакуйованих із Китаю українців. Не відстають від них Харків та Полтава.

Голова Тернопільської обласної державної адміністрації Ігор Сопель відхрестився від звинувачення з боку представників Микулинецької громади щодо згоди на імовірне приймання евакуйованих з КНР громадян. Таку заяву він зробив 19 лютого на позачерговому засіданні XIII сесії обласної ради.

“Ніяких погоджень я не давав… 13 лютого обласне управління охорони здоров’я дало відповідь, що на даний час у зв’язку з реорганізацією санаторних закладів немає можливості розміщення з метою ізоляції громадян, які прибули з території КНР”, — зазначив керівник ОДА.

Одеське видання «Думська» пише, що евакуйованих українців не розмістять в Одеському військовому госпіталі, чи Лермонтовському клінічному санаторії чи на військовій базі в селищі Затока. Такі заяви зробило керівництво цих закладів.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Низка ЗМІ поширили інформацію, що літак з Уханя прибуде до Львова. Директор Департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Андрій Васько заявив, що в інфекційній лікарні Львова та в госпіталі ветеранів у Винниках є умови для прийому евакуйованих громадян, а екс-керівники області стверджують, що у Києві потай розглядають варіант розміщення в області українців з Китаю. При цьому губернатор Максим Козицький запевняє, що їх везуть не до Львова. Крім того, мер Львова Андрій Садовий повідомив, що розмовляв із міністром МОЗ Зоряною Скалецькою і запевнив, що ніхто українців на Львівщину не евакуйовує.

ТАКОЖ ЧИТАЙТЕЗдавати у концесію державні лікарні та університети, – чергове ноу-хау Кабміну

Подібна ситуація склалася і Харківській, Полтавській  та Київській областях.

Ситуація схожа на часи Євройдану: блокпости на Тернопільщині, перериті дороги на Львівщині, сутички із поліцією на Полтавщині…

Так люди загородили машинами та шинами проїзд до шпиталю у Винниках під Львовом, бо бояться, що саме сюди привезуть евакуйованих із Китаю українців. Перекопують шляхи під’їзду транспорту і т. ін..

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У селищі Нові Санжари Полтавської області силовики намагаються за допомогою важкої військової техніки прибрати з проїжджої частини автомобілі протестувальників проти розміщення евакуйованих з Уханя українців.
Зазначається, що в селищі перебувають багато силовиків у повній екіпіровці і БТР для придушення протестів.

 

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version