Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Eins Zwei Polizei (Айн-Цвай-Поліцай)

Минулої неділі, 23 серпня, на площі Ринок у Львові відбулося урочисте складання Військової присяги підрозділами нової патрульної поліції міста. На вірність львів’янам та Українському народу присягнуло понад 400 поліцейських.

В урочистостях взяли участь керівники міста, області та народні депутати, а також прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, «хрещена» нової поліції – заступник міністра внутрішніх справ Ека Згуладзе-Глуксманн, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Текст присяги зачитав новоспечений очільник львівської патрульної поліції, Юрій Зозуля.

У коментарі журналістам він також повідомив, що перші патрулювання вулиць Львова стартують в ніч на 24 серпня – День Незалежності України (детальніше про це дивіться фоторепортаж на сторінці 12, – ред.).

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Усі патрульні вмотивовані і це головне. Технічне забезпечення поліції у Львові – на найвищому рівні. У нас все є для початку роботи. Наразі їх розділили на роти по 25 осіб. За кожною ротою закріплено 5-6 автомобілів. Також будуть діяти піші та велопатрулі. Усі патрульні, які склали присягу, готові до роботи», – запевнив Юрій Зозуля.

Також Зозуля повідомив, що з колишніх міліціонерів до львівської патрульної служби пройшли менше двадцяти осіб, решта – нові люди. Майже 20% – жінки.

Цікаво, що майже завжди дещо зверхні львів’яни радісно зустріли нових поліцейських, тиснули їм руки, фотографувалися та проводжали оплесками. Хоча були й такі, які, кепкуючи, казали, що вони дещо розчаровані видовищем. Бо, виявляється, споглядаючи нових поліцейських, вони чекали цього дня почути на площі колись популярну пісеньку Айн-Цвай-Поліцай, від якої, за чутками, так фанатіє їхній мер та чимало інших…
Базуватися нові поліцейські у приміщенні колишнього обласного ДАІ Львівщини, що по вулиці Перфецького, 19.

А по завершенню урочистостей великий фанат Фейсбука Арсен Аваков написав на своїй сторінці таке: «Львов. Сразу после присяги Львовской патрульной полиции. Матерые и мощные канадские полицейские, тренировавше львовских патрульных, рады передать подопечных главе львовского патруля Юрко Зозуля. Наш – худ, да зато ловок», – після цих слів намалював підморгуючого чоловічка та виставив ось це фото, яке дехто з вітчизняних політичних дотепників відразу назвав фантазією міністра на тему легендарної стрічки «Поліцейська академія» і пов’язаного з нею легендарного закладу, де подавали устриць…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Підготував Ярослав Гібура

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності