Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

ЕКОЛОГІЧНО-ФЕКАЛЬНА КАТАСТРОФА У ФРАНКІВСЬКУ

Мешканці Івано-Франківська і не підозрюють, що, відпочиваючи на Бистриці Солотвинській, наражають себе на небезпеку. Фекалії, чи не з цілого мікрорайону «БАМ», транзитом через канал, який знаходиться поблизу міського озера та протікає повз дачний масив, в кінцевому результаті потрапляють у річку.

pru2Це питання неодноразово підіймалось громадськістю та окремими депутатами міської ради. Так, зокрема, кілька місяців тому, депутат Івано-Франківської міської ради, Світлана Оришко, яка не так давно повідомила про свій вихід з членства ВО «Свобода», розпочала обговорення та пошук шляху подолання проблеми у вищих ешелонах муніципальної влади та у соціальних мережах. Проте, підтримки зі сторони колег-чиновників, зокрема і фракції ВО «Свобода», яку вона ще й досі не покинула, фракції, що в особі свого однопартійця і депутата Віталія Голутяка контролює міський Водоканал, пані Світлана так і не отримала.

Натомість депутатський корпус ІФ МР зосередив свою пристальну увагу на благоустрої остріва «Кохання» на міському озері та будівництві скейт-майданчика, який досі не ввели в експлуатацію, за що цей довгобуд почали порівнювати із міським стадіоном «Рух».

Вартість цих двох, «надзвичайно необхідних», для міста проектів становить, близько 1 млн. грн., яких, за орієнтовною оцінкою експертів, могло б вистачити для подолання «фекалійної» проблеми.

Тож Світлана Оришко залишається чи не однією жінкою в міській раді, яка надалі продовжує боротьбу за обіцяні кимсь напередодні минулих виборів «європейські стандарти у європейському місті».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Вірити у те, що депутати на мить забудуть про свої кишенькові інтереси і найближчим часом вирішать цю екологічну проблему міста, не доводиться, як, завдяки невтішним політпрогнозам щодо майбутніх місцевих виборів, не доводиться вірити у те, що вирішуватиме цю проблему буде нове керівництво обласного центру Прикарпаття, завдяки прикладу все того ж вище згаданого стадіону «Рух»…

За матеріалами Шабля
підготував Дмитро Несміш

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності