Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Економія електроенергії по-українськи

З 1 вересня 2015 року України розпочала експорт електроенергії до Польщі, повідомляє «Укренерго».

Згідно з повідомленням, 1 вересня 2015 року о 12.00, згідно з трьохстороннім договором про постачання електричної енергії з України до Польщі для надання аварійної допомоги, укладеним ДП «НЕК «Укренерго», ДП «Енергоринок» та польським системним оператором PSE S.A. у серпні, та за заявкою PSE S.A., була включена в роботу міждержавна повітряна лінія електропередачі 220 кВ Добротвірська ТЕС – Замость (Польща).

Нагадаємо, за зазначеним договором ДП «Енергоринок» надає польській енергосистемі аварійну допомогу за ціною, встановленою відповідною постановою НКРЕКП, а ДП «НЕК «Укренерго» уповноважено погоджувати чи відмовляти в наданні аварійної допомоги залежно від оцінки безпеки експлуатації української енергосистеми.

Наразі по лінії електропередачі 220 кВ Добротвірська ТЕС – Замость передається 135 МВт, при максимальній технічій можливості 235 МВт.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Надання аварійної допомоги з електропостачання для держав-сусідів є загальноприйнятою практикою у європейських країнах», – зазначив в. о. директора ДП «НЕК «Укренерго» Юрій Касіч. – Фахівці нашого підприємстваготові забезпечити безперебійне та надійне транспортування енергії до братньої країни».

Водночас, хочемо підкреслити, що пріоритетом для ДП «НЕК «Укренерго» є забезпечення балансу та надійності ОЕС України.

Нагадаємо, що з 1 вересня комунальна платня за електроенергію для українців зростає на 25%…

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності