Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

Екс-секретаря Коломийської райради за ДТП шукав Інтерпол, інший спокійно відвідує сесії міськради у Івано-Франківську

Після тривалого переховування за кордоном від правоохоронних органів, фігуранта затримали у Польщі та екстрадували до України.  Цього тижня, що минає, суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

У листопаді 2016 року в Івано-Франківській області трапилася дорожньо-транспортна пригода, внаслідок якої загинули двоє пішоходів. Під час досудового розслідування слідчі Головного слідчого управління Національної поліції України встановили, що наїзд на пішоходів здійснив водій автомобіля Audi – колишній депутат Коломийської міської ради (обраний від БПП “Солідарність”),  повідомляє Управління комунікації Національної поліції України. 

Після проведення відповідних експертних досліджень слідчі ГСУ Нацполіції повідомили фігурантові про підозру у вчиненні дорожньо-транспортної пригоди, внаслідок якої загинуло кілька осіб.

Аби  уникнути відповідальності за скоєння тяжкого злочину, підозрюваний одразу ж покинув територію України. Правоохоронці терміново оголосили його в міжнародний розшук.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Після кількох років переховування за кордоном фігуранта затримали правоохоронні органи на території Республіки Польща.
4 січня цього року правопорушника екстрадували в Україну в рамках міжнародного співробітництва.
А вже 5 січня слідчим суддею Печерського районного суду м. Києва експосадовцю обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Дії підозрюваного кваліфіковані за ч. 3 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Правопорушнику загрожує до десяти років позбавлення волі.

У

У серпні 2021 року у польському аеропорту при спробі вилетіти до Болгарії затримали скандального екс-секретаря Коломийської міської ради Любомира Жупанського.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, Жупанський перебував у розшуку за скоєння смертельної ДТП, внаслідок якої загинуло двоє людей. Ховаючись від відповідальності, Жупанський втік з України. Відтоді українські правоохоронці домагалися екстрадиції Любомира Жупанського з Польщі.

В цей же час в області й далі вимагають притягти до відповідальності теж за ДТП двоюрідного брата міського голови Івано-Франківська свободівця Руслана Марцінківа – депутата міської ради від ВО “Свобода” Романа Марцінківа, який у вересні 2019 року скоїв смертельний наїзд на пішохідному переході на людину у селі Марківці біля обласного центру. Але, як повідомляють місцеві ЗМІ, іменитому депутату начебто вдалося уникнути відповідальності за скоєне ним ДТП, адже він й далі відвідує сесії Івано-Франківської міської ради…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності