Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

Екс-семінарист захопив автобус із заручниками у центрі Луцька (фото, відео+18)

Сьогодні, 21 липня, на Театральній площі у Луцьку чоловік захопив автобус і забарикадувався у ньому. На місці події було чути постріли, а площу оточено спецназом. У поліції повідомили, що у чоловіка, який захопив автобус, є зброя і вибухівка.


Бійці місцевого спецпідрозділу Національної поліції КОРД прибули на місце захоплення заручників. Серед заручників є діти і вагітні, – так повідомляє сам терорист.

Речниця Нацполіції Волині Ольга Бузулук підтвердила, що в автобусі насильно утримують 20 осіб. Водночас у прес-службі СБУ кажуть про 10 заручників.


За даними поліції, в автобусі знаходиться близько 20 пасажирів. Злочинець озброєний вогнепальною зброєю. Також, повідомляється про можливу наявність у нього вибухівки.

Терорист також зробив кілька пострілів у бік поліцейсього управління.

Терорист вимагає, аби голови судів, міністерств, прокуратури, парламенту, церков, а також українські олігархи записали й виклали на своїх сторінках у соцмережах і в Youtube заяви про те, що саме вони – терористи в законі. Також відеозвернення повинен записати президент Володимир Зеленський.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Gepostet von Суспільне Волинь am Dienstag, 21. Juli 2020

Соцмережі Twitter та YouTube видалили акаунти чоловіка.

Свої вимоги чоловік передав у вигляді скрін-шотів, які також розмістив у Twitter. Зміст їх такий:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

“З Днем Антисистеми.

Релігійно-політична, олігархічна система влади – суть терор. Держава завжди було і є першим терористом.

Зі мною багато людей, автоматична зброя, гранати, дві бомби, третя в людному місці міста.

Усі вибухнуть, якщо не буде наступного: голови судів (КСУ, ВС), Вищої ради правосуддя, генпрокурор, міністр юстиції, директор кримінально-виконавчої служби, прем’єр, голова Верховної Ради, міністр оборони, голова СБУ, голови церков (Філарет, Епіфаній, Онуфрій, Шевчук, Ахмед Тамім, протестантської, римо-католицької), також Аваков, Порошенко, Ахметов, Коломойський, Пінчук, Медведчук – усі викладають у соцмережі відеозвернення з текстом “я – П.І.Б., посада, я – терорист у законі”.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

https://www.facebook.com/Vladislav.Khahoryn/videos/1010178159397990/

Президент Зеленський публікує відеозвернення з текстом: “Фільм “Земляни” 2005 року дивитися всім”. Ще: моя смерть вибухам не завада.

Отже: правда з вуст 24-х врятує життя сотень.

Із Днем Антисистема. Не обманюйте себе. Святкуйте Правду”.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Терорист стверджує, що усі люди в автобусі вибухнуть, якщо не будуть виконані його вимоги.
Також він загрожує дистанційно підірвати бомбу, закладену в іншому місці.

А ось реакція президента Зеленського на події:

Відомо, що чоловік навчався у духовній семінарії та був засуджений на шість років позбавлення волі за створення і керування бандою. 

Що ще відомо про терориста з Луцька:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Терористом виявився чоловік, який представився правоохоронцям Максимом Плохим (справжнє ім’я — Максим Кривош, він уродженець РФ, проживає у Дубно Рівненської області). Перед нападом він записав відео і виклав його в мережі. Чоловік заявив, що “держава – це перший терорист”. Тепер він вимагає, щоб голови судів, міністерств, прокуратури, парламенту, церков, а також українські олігархи записали і виклали на своїх сторінках в соцмережах і в Youtube заяви про те, що саме вони – терористи в законі. Також повинен записати відеозвернення президент Володимир Зеленський. Поліція веде переговори зі злочинцем. Чоловік висловлював обурення існуючою системою, відмовився виходити і відпускати людей, а також стріляв у бік правоохоронців.

У соцмережах тим часом з’ясували, що злочинець – ще й письменник. У 2014 році він видав невеликим тиражем книгу, де розповідає про своє непросте кримінального життя, порівнює себе з Богом і сумбурно ділиться з читачами своїми філософськими поглядами.

Син однієї із заручниць, яку утримує у рейсовому автобусі в Луцьку чоловік, що називає себе Максом Плохим, передав журналістам запис своєї розмови з терористом.

Про це повідомляє “Суспільне. Волинь“.

“З мамою йому вдалося поспілкуватися буквально кілька секунд. Жінка сама йому зателефонувала, потім передала слухавку терористу. З розмови видно, що чоловік, який захопив заручників, намагається привернути увагу журналістів”, – йдеться у повідомленні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У розмові терорист вибачався, що “сталася така ситуація”, і наполягав на тому, щоб його вимоги були надіслані максимальній кількості ЗМІ.

На місце подій прибув глава МВС України Арсен Аваков, який запевняє, що ситуація під контролем, але у кого? – він не уточнив…

❗️У Луцьку невідомий захопив автобус з заручниками. Трансляція з місця події. Наживо ⤵️Відео: In time Ukraine LIVE; УННПідписуйтеся на наш телеграм-канал https://t.me/pryamamova

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Gepostet von Говорить Великий ЛЬВІВ am Dienstag, 21. Juli 2020

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Читайте також

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності