Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Новини з дурдому

Ексдепутату Луцької міськради ПОДАРУВАЛИ приміщення банку і землю у центрі міста

Ексдепутат Луцької міської ради, лідер політичної партії «Громадянський рух «Свідомі», бізнесмен Андрій Покровський став власником нерухомості на вулиці Шопена в обласному центрі. Йдеться про сім соток землі і будівлю «Укргазбанку» площею 540 квадратних метрів.

Як повідомляє Центр журналістських розслідувань «Сила правди», приміщення і землю йому подарували.

9 грудня 2021 року Андрій Покровський зареєстрував право власності на два об’єкти нерухомого майна: земельну ділянку і двоповерхову будівлю з підвалом на вулиці Шопена, 1. З відомостей у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно стає зрозуміло, що нерухомість одному з найбагатших людей Луцька подарували.

Хто ж ця щедра людина?

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Земля під «Укргазбанком» ще торік була комунальною. У січні 2021-го Луцька міська рада прийняла рішення про її продаж. «За» проголосувало 34 депутати з 36 присутніх. Фракція політичної партії Громадянський рух «Свідомі» з 6 людей одноголосно підтримала проєкт рішення. Експертиза оцінила сім соток землі у 561 тисячу 614 гривень. Придбав її Калюх Володимир Семенович.

Результати поіменного голосування про продаж землі на Шопена, 1

За даними аналітичної системи YouControl, Володимир Калюх – це засновник і бенефіціарний власник компанії «Вест Юкрейніан Беріз». Очолює фірму Дмитро Грелюк – у минулому директор «Розважального центру «Промінь», а нині – керівник кінотеатру у цьому закладі. Одним із співвласників «Променя» і є депутат Луцькради сьомого скликання, лідер Громадянського руху «Свідомі» Андрій Покровський. До речі, Дмитро Грелюк нещодавно став депутатом Луцької районної ради від «свідомих».

Андрій Покровський у коментарі «Силі правди» зазначив, що нічого дивного в таких щедрих дарунках немає.

«Щодо договору дарування. Оскільки, Калюх Володимир є моїм батьком, то вважаю цілком нормальним і законним дарування майна батьком сину. Жодних підстав говорити про економію податків не бачу», – повідомив бізнесмен.

Лідер Громадянського руху «Свідомі» також запевнив, що не впливав на голосування своїх однопартійців під час розгляду питання про продаж комунальної землі під спорудою.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Голосувати за проект рішення про продаж землі за адресою Шопена, 1 нікого не просив. Більше того, згідно діючого законодавства у разі набуття права власності на майно, до нового власника переходить і право власності на землю. Щодо ціни, то наскільки мені відомо, питання про її формування диктувало місто, оскільки проводилась грошова оцінка, яка по факту і відображена в договорах», – повідомив Андрій Покровський.

На запитання про те, що буде на місці «Укргазбанку», адже до групи компаній, пов’язаних із Покровським, належить також будівельна компанія «Казкова оселя», він відповів так:

«Змін щодо використання будівлі і землі не планується і наразі вона використовуватиметься як і раніше»

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності