Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Експертне опитування: чи можна українцям дати зброю для самозахисту?

Український уряд спонукає людей озброюватися будь-якими способами, оскільки силові органи в екстреній ситуації не в змозі їм допомогти. При цьому кожному, хто придбає незареєстровану зброю, загрожує кримінальна відповідальність.

Ці проблеми обговорювались на прес-конференції «РИА Новости Украина». На думку президента Всеукраїнської асоціації операторів ринку Сергія Шабовти, сьогодні є два світи – люди, яких зброєю нагороджують і які її застосовують, відстрілюючись від простих громадян(як в історії з нардепом Пашинським), і інший світ – звичайні громадяни, які ходять вулицями абсолютно незахищені. У них немає зброї, їх не може захистити правоохоронна система, а кримінал при цьому розперезався. Експерт відзначив, що насправді зареєстрована зброя дисциплінує власників.

У країні немає закону про зброю громадянського призначення, а він необхідний. Тому сталося найстрашніше: вчорашні законослухняні громадяни сьогодні звернули свій погляд на ринок нелегальної зброї, зауважив він. Представник Фонду суспільної безпеки Юрій Гаврилечко заявив, що відсутність закону про зброю – це не проблема, а біда суспільства.

Проблема ж у тому, що народні депутати не збираються визнавати наявність такої біди і щось з нею робити. На думку експерта, органи державної влади всіма силами намагаються використовувати антизбройну риторику для того, щоб, як їм здається, убезпечити себе від можливих народних хвилювань з використанням зброї. За словами Юрія Гаврилечка, відсутність закону про зброю і можливість легально захистити себе провокує законослухняних громадян використовувати будь-які способи для захисту, і держава тут виступає в ролі глобального провокатора. Робиться це для того, щоб всі громадяни так чи інакше стали незаконослухняним.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Експерт наголосив, що мова про вільний продаж зброї не йде, його не продаватимуть, як хліб і молоко. Але держава намагається зомбувати суспільство, провокуючи злочинців і збільшуючи кількість смертей від нелегальної зброї, тому що протидіяти їм нічим, підсумував він.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності