Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Електронний портал державних послуг замінить МРЕО і паспортні столи?

Портал для надання державних послуг iGov.org.ua був запущений ще минулого тижня, 16 червня.

У розробці брали участь державні органи, волонтери та ІТ-компанії. Інформацію про це опублікував офіційний сайт президента України.

За допомогою цього ресурсу збираються надавати практично всі послуги та документи, які зараз надають державні органи влади.

«Наше спільне завдання сьогодні – сприяти розвитку сфери державних послуг, розвивати її, робити послуги доступними… Якість роботи державного апарату може вимірюватися різними показниками внутрішньої ефективності, але найважливіше – це взаємодія держави з громадянами і бізнесом», – пояснив на презентації заступник голови АП Дмитро Шимків.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Так на сайті вже можна замовити довідку про наявність чи відсутність судимості, зареєструвати громадське об’єднання і т. д. Крім того, на стадії розробки знаходяться надання онлайн-послуг з реєстрації народження дитини, смерті і укладення або розірвання шлюбу.

Зараз державний портал надає дев’ять послуг, ще 47 з’являться в найближчому майбутньому. Зокрема, це стосується і процедури оформлення закордонного паспорта. До проекту вже долучилося близько 60 державних органів.

У планах розробників надання ще 492 послуг, які дублюють деякі повноваження державних органів влади та спрощують бюрократичні процедури.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності