Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Блоги

Енергетичний терор: РФ планує нові удари – чи допоможе ППО Patriot на польському кордоні

росіяни не збираються припиняти ракетні обстріли українських об’єктів критичної інфраструктури. А декілька масованих атак можуть завдати вкрай серйозну шкоду.

Мовиться про те, що українська дипломатія не використала тих сигналів Німеччини щодо можливості розміщення ракетних систем PATRIOT у Польщі.

Нагадаю, Німеччина запропонувала Польщі системи протиракетної оборони Patriot після того, як минулого тижня в Польщі під час роcійської атаки проти України впала ракета, внаслідок чого загинули двоє людей.

Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив,що він попросив Німеччину натомість направити в Україну Patriot.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Але чомусь цей сигнал німецької сторони на знайшов відображення в заявах українських дипломатів. Натомість були поширені відверто дурні тези ГУР МОУ про брак ракет у росіян.

Нагадаю,  заступник керівника Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький повідомив про те,що у Росії залишилося всього 120 “Іскандерів” і про плани росії придбати в Ірані балістичні ракети “Fateh-110” та “Zolfaghar” .

Натомість речник міністерства оборони США, бригадний генерал Патрик Райдер повторив, що американська сторона не має підтверджень постачання Іраном балістичних ракет Росії.

Примітно, що росіяни своїми обстрілами не досягли мети, відверто не розуміючи українського менталітету, а точка кипіння — вона пройдена.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Зазначу, що обстріли будуть продовжуватися, до того ж з початком опалювального сезону їхня інтенсивність зростає. За оцінками спеціалістів, якщо будуть подальші інтенсивні ракетні обстріли противника по критичній інфраструктурі, то  не виключено, що противнику вистачить і 3-4 разів, щоб “покласти” українську енергетичну систему.

Тому я не виключаю повторних ракетних ударів.

У середу, 23 листопада, росіяни знову атакували ракетами Україну. За словами Міністра внутрішніх справ України Дениса Монастирського, кількість загиблих після масованого ракетного обстрілу України 23 листопада сягнула десяти осіб. Росіяни випустили по Україні 67 ракет, 51 з яких була збита Силами ППО.

Парламентська асамблея НАТО 21 листопада визнала російську федерацію країною-терористом. Наслідками цього рішення має стати посилення міжнародних санкцій проти неї. Насамперед — секторальних, які повинні вдарити по промисловості агресивного українського сусіда.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності