Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Епідеміологи заспокоюють: індійський штам COVID-у насамперед вражає травну систему

Індійський штам вражає насамперед травну систему, “заспокоюють” епідеміологи: “помремо не від асфіксії, а від срачки”…

Наразі третина всіх випадків Covid-19 припадає на Індію. Одним з пояснень цього є поява нового, як гадали подвійного, штаму кооронавірусу. Але при  більш детальному вивченні  виявилося, що він має потрійну мутацію.

– Взагалі там присутні 17 мутацій, але лише три мають медичне значення, – пояснила епідеміолог, професор Наталія Виноград на прес-конференції в Укрінформі. – Дві з них забезпечують розповсюдження, проникнення в клітину і розмноження вірусу. А третя – найстрашніша – дозволяє вислизати з-під імунної відповіді. Всі ці варіанти є  небезпечними для людей.

Завдяки цим мутаціям кількість хворих на Covid-19 зростає у геометричній прогресії. І зараз виникають питання, як бути тим, хто перехворів на коронавірус і має імунітет проти так званого класичного чи британського штамів, тим, хто вакцинувався. Ці питання нагальні також і для України.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

– Окрім того, дивують клінічні прояви цього штаму, – підкреслює  Наталія Виноград. – Іде сильне ураження шлунково-кишечного тракту з приєднанням інших слабких систем.

У світі досі продовжуються дослідження різних штамів коронавірусу, щоб дізнатися, чим вони відрізняються один від одного, які є найнебезпечнішими для людей.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності