Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Ердоґан звинуватив ЄС у дискримінації. Приклад Україні?

Європейський союз не приймає Туреччину до свого складу через те, що більшість населення країни – мусульмани. Така заява пролунала від президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердоґана в Стамбулі.

«Ви так і не пізнали турецький народ. Наш народ зовсім не перебуває в гонитві за візами і членством. У Європі бояться повідомлень про 60 тисяч біженців, тоді як Туреччина відкрила двері для трьох мільйонів біженців. Ми цінуємо людей», – наголосив Ердоґан.

За його словами, Туреччина очікує членства в ЄС з 1963 року.

«Не турбуйтеся, ми вчинимо так само, як британці. Організуємо референдум, і запитаємо в народу: «Продовжувати переговори щодо членства в Євросоюзі?». Якщо народ скаже «так» процесу діалогу з ЄС, то ми продовжимо процес. Вам варто було би подумати над тим, з ким розмовлятимете, коли мільйони біженців стукатимуть у ваші двері», – резюмував Ердоґан.
Водночас глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу прокоментував заяву турецького лідера про можливість референдуму з питання вступу країни в ЄС.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Якщо процес переговорів увійде в глухий кут, як про це вже сказав президент Туреччини, то наступні кроки ми можемо обговорити з народом», – заявив Чавушоглу.

Насправді ж заява Ердогана про мусульман багатьом нагадує спробу вступити до ЄС через поки завуальоване звинувачення ЄС у расовій національній чи релігійній дискримінації, хоча зрозуміло, що насправді Європа боїться потоку турецьких мігрантів, які вже нині становлять чверть її населення, та тероризму.

Тому, якщо ця спроба Ердогану вдасться, то українському уряду у подібний спосіб теж було б слід попроситися до ЄС. Адже якщо в Європі чи Америці, щоб легше і швидше влаштуватися на перспективну роботу, треба вдавати із себе представників якихось там меншин, то цим, скоріш за все, цього не доведеться робити? Принаймні так думає більшість населення країни…

Підготував Дмитро Несміш

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності