Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Ердоган і Столтенберг обговорили долю Швеції…

Генсек НАТО Єнс Столтенберг у понеділок обговорив з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом у Нью-Йорку можливість відновлення Чорноморської зернової ініціативи та приєднання Швеції до Альянсу.

Про це Столтенберг розповів у Twitter.

«Ми обговорили посилення нашої боротьби з тероризмом, і я подякував йому за роботу Туреччини з відродження Чорноморської зернової угоди», – відзначив Столтенберг.

Він додав, що «як було домовлено у Вільнюсі, турецький парламент якнайшвидше розгляне питання членства Швеції в НАТО».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган звернувся до лідерів G20 із проханням задовольнити вимоги росії щодо «зернової угоди» та послабити санкції. Йому не вдалося переконати російського диктатора володимира путіна відновити угоду.

4 вересня у Сочі відбулися переговори президента Туреччини та диктатора путіна. Усі зусилля Ердогана відновити угоду про вивезення українського зерна виявилися марними.

А німецьке видання Bild заявило про наявність листування генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша із російським міністром закордонних справ Сєргєєм Лавровим від 28 серпня, у якому ООН пропонує росії значні поступки для відновлення роботи зернового коридору.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності