Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

ЄС полегшує правила для студентів

Європейський Парламент нещодавно прийняв Правила в‘їзду і перебування в ЄС, які додадуть більше мобільності і можливостей для студентів та дослідників з країн, що не входять в ЄС. Покращеними умовами зможуть також скористатися інтерни, волонтери, учні шкіл та учасники програми «Au-Pair» з країн, що не є членами Євросоюзу, повідомляє портал ” Європейський простір.

Мова йде про таких правилах: студенти та дослідники зможуть залишатися в ЄС щонайменше дев’ять місяців після закінчення навчання або проведення дослідження для пошуку роботи або створення бізнесу, який також повинен гарантувати, що Європа отримає користь від їх навичок.

Під час свого перебування в Європі студентам і дослідникам буде набагато легше пересуватися у межах ЄС. У майбутньому їм не потрібно буде подавати нову заявку на отримання візи, а лише зазначити країну-члена ЄС, в яку вони спрямовуються, наприклад, для обміну на один семестр.

Дослідники отримають право привезти з собою свої сім’ї; члени цих сімей під час свого перебування в Європі мають право працювати; Студенти мають право працювати не менше 15 годин на тиждень.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Коментуючи ці новини, Сесілія Викстрем (представник групи Альянсу лібералів і демократів заради Європи; Швеція), зокрема, заявила наступне: «Це, безсумнівно, означає, що європейські університети зможуть зміцнити свою конкурентоспроможність на світовій арені; також вони зможуть стати більш привабливими, ніж коли-небудь, для амбітних і високоосвічених людей з інших країн завдяки значно поліпшеним умов в ЄС».

Директива Європарламенту вступає в силу на наступний день після її публікації в офіційному Європейському журналі. Таким чином, у країн-членів ЄС буде два роки, щоб інкорпорувати нові положення у власне законодавство.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності