Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Естонський уряд САМ вирішуватиме долю Т-34 у Нарві, – а як в Українській Одесі з Катериною-ІІ, чи не Українській?

Уряд Естонії вирішив усунути з публічного простору всі радянські пам’ятники, заявила прем’єр-міністр країни Кая Каллас за підсумками засідання.

“За оцінками, в Естонії їх налічується від 200 до 400. Головне вирішено – червоні пам’ятники потрібно прибрати з публічного простору, і ми зробимо це у найкоротші терміни”, – сказала Каллас.

Кая Каллас окремо зупинилася на пам’ятнику танку Т-34 у прикордонному з Росією місті Нарва, де понад 90% населення – російськомовні жителі, багато з яких виступають проти видалення танка.

“В даний час цей танк належить місту Нарва. Але оскільки ясно, що сама Нарва його не прибере, що у зв’язку з цим виникає напруженість, ясно, що уряд має взяти відповідальність на себе і перемістити і цей, і інші пам’ятники, що мають символічне значення”, – вважає прем’єр Естонії, і його прикладу слідувало б послідувати президенту Зеленському щодо петиції з вимогою прибрати з української Одеси пам’ятник розпусній цариці-гнобительці українців Катерині ІІ, а не віддавати питання на розгляд Одеської міської ради, вважають мільйони українців, яких не цікавить думка проросійської вати…

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності