Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Невідома Історія

Єврейський солдат ІІІ Рейху став «за щитником отечества» в Росії

Росія не перестає дивувати своєю безглуздістю і неосвіченістю. Так нещодавно там вибухнув гучний скандал навколо вже давно минулого відзначення 70-річчя перемоги у їхній Великой Отечественной (нашій – II Світовій війні), який відразу спробували замнути.

Цього разу в центрі уваги опинилося сибірське місто Тобольськ в Тюменській області, де під виглядом монумента радянським воїнам-визволителям встановили пам’ятник… солдату фашистської Німеччини, передає російське видання Znak.com.

Уточнюється, що скандальний монумент спорудили в клубі «Водник» у селищі Сумкіна, розташованому в межах міста Тобольська. Рішення про встановлення пам’ятника прийняла місцева влада, яка й прийняла ескіз майбутнього обеліска. За рахунок коштів місцевого бюджету радісно взялися виготовити монумент на приватному підприємстві «Будинок каменю» в місті Тобольську. Але тільки самостійно розробити для нього «патріотичну» картинку комерсанти, звиклі серійно випускати цвинтарні надгробки, не змогли, і передоручили цю роботу якійсь дизайнерської компанії аж з Москви!..

Саме там, як з’ясувалося в ході розгляду, і був створений нещасливий файл для цифрового гравіювального верстата. Не помітивши каверзи, фахівці з Тобольська перенесли картинку на камінь. Монумент, як водиться, урочисто відкрили за участі ветеранів, дітей і чиновників. І лише через кілька тижнів пильні місцеві жителі виявили ідеологічну диверсію.
У ролі «захисника вітчизни всіх часів» на монументі в селищі Сумкіно власною персоною красувався Вернер Гольдберг – знаменитий солдат гітлерівського Вермахту. Цей юнак (до речі, мав наполовину єврейське походження) через свою яскраву зовнішність в роки II світової війни був улюбленою фотомоделлю нацистських пропагандистів, угледівших в ньому образ «ідеального німецького солдата». Фото Вернера Гольдберга використовувалося в безлічі плакатів нацистської Німеччини.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Мабуть, юнак сподобався і фахівцям з комп’ютерної графіки з Москви. Довго не мудруючи, там лише прибрали німецького орла і фашистську свастику з його каски, яка, втім, так і залишилася німецькою. Потім до картинки додали популярну в Росії «георгіївську» стрічку і текст: «Захисникам вітчизни у всі часи». Певно, розробники, підіпхавші тобольским майстрам злощасний графічний файл, керувалися тим, що Вернер Гольдберг в 40-і роки XX століття теж був захисником вітчизни – правда, зовсім іншої?
На сьогодні монумент в селищі Сумкіно вже перероблений. Правда, замість нацистського солдата на сірому граніті з горем пополам зобразили якогось чоловіка… азіатської зовнішності і в касці абсолютно незрозумілого зразка.

Нагадаємо, це вже далеко не перший скандал, пов’язаний зі святкуванням 70-річчя Перемоги в Росії. Так, один з секс-шопів в Єкатеринбурзі до свята запропонував ветеранам знижки на штучні члени і мастило для анального сексу, місцеве похоронне бюро обдарувало ветеранів купонами зі знижкою на похорон і напоїло чаєм в залі з трунами, зоосалон у Москві запропонував безкоштовно зробити собакам татуювання на задній частині у вигляді георгіївської стрічки, а тюремне начальство в Санкт-Петербурзі змусило ув’язнених викласти на плацу привітання до Дня Перемоги власними тілами, а московські попи вирішили генералісимуса Сталіна зарахувати до лику святих, про що вже «ЗЛ» повідомляла в попередніх номерах.

За матеріалами закордонних ЗМІ

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності