Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Європейський суд боїться РФ?

Європейський суд з прав людини знову продовжив термін для надання пояснень Росією за позовами України щодо анексії Криму та агресії на Донбасі до 31 грудня. Про це заявив урядовий уповноважений у справах ЄСПЛ Борис Бабин в інтерв’ю «Українським новинам».

«Ми думаємо, що це може бути і не остання» прохання «Росії відкласти це питання Тому що у них один інтерес і він дуже простий – … Росія буде намагатися затягнути ці справи до останнього Адже вони не зможуть виграти його ніяк Правителі РФ, можливо, очікують, що зможуть захопити всю Україну цілком і закрити це питання в міжнародних інстанціях, можливо, ще на щось сподіваються», – ​вважає він.

Бабин додав, що Україна в свою чергу буде наполягати на необхідності термінових проміжних рішень хоча б по початковому етапу цих справ.

Він також заявив, що окрім трьох державних позовів проти Росії є ще більше 500 приватних.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

На його думку, результати розгляду цих справ будуть через 2—5 років.

«Індивідуальні справи ЄСПЛ не затягуватиме до нескінченності. Просто Європейський суд відкладав певною мірою розгляд цих справ, бо мав надію на те, що ситуація в Україні буде врегульована … Вони тільки зараз почали розуміти, що це не якась тимчасова акція, це надовго», – ​додав Бабін.

Він також пояснив, що Україна відкликала державний позов щодо засудженого в Росії сина лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва Хайсер, оскільки цей позов поданий також і в індивідуальному порядку.

Нагадаємо, що в квітні ЄСПЛ відклав позови України проти Росії до 25 вересня. За цей час Росія мала надати свої пояснення, але не зробила цього.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За матеріалами закордонних ЗМІ

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності