Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

Facebook за $20 просить вас дозволити стежити за вами…

Facebook платить користувачам 20 доларів на місяць за установку на смартфон VPN-сервісу Facebook Research, яке дозволяє компанії відслідковувати їхню активність і звички. Про це пише TechCrunch.

Повідомляється, що в рамках програми дослідження аудиторії Facebook платить користувачам у віці від 13 до 35 років по 20 доларів на місяць за установку програми, а також додаткову винагороду за залучення нових користувачів.

Крім цього, компанія просить їх робити скріншоти історії замовлень на Amazon. На думку фахівців, Facebook може отримати практично необмежений доступ до пристрою користувача.

Після установки Facebook Research отримує доступ до особистих повідомлень в додатках соціальних мереж і месенджерах, включаючи фото і відео; листів з електронної пошти; історії браузера і пошуку в інтернеті; інформації про місцезнаходження з інших додатків.big-brother

Кількість користувачів, які встановили додаток, невідома, оскільки він поширюється через сервіси бета-тестування.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Представник Facebook відповів, що компанія пропонує користувачам взяти участь в дослідженні переваг аудиторії і звичок власників смартфонів.

Мета даного дослідження – допомогти Facebook зрозуміти, як люди користуються своїми смартфонами. І ми надали учасникам достатньо інформації про тип даних, які збираємо“, – заявила прес-служба Facebook.

Представник Facebook підкреслив, що компанія не ділиться отриманими даними з іншими організаціями, а користувачі можуть відмовитися від участі в будь-який момент.

За словами представника соціальної мережі, в самому проекті не було нічого “секретного”, всі учасники ознайомлені із затребуваними даними, а “підлітки брали участь з письмової згоди батьків”.spying_guy

ПАМ’ЯТАЙТЕ, ВЕЛИКИЙ БРАТ СТЕЖИТЬ ЗА ВАМИ

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності