Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Філарет відкрито заграє із російськими ЗМІ

Почесний патріарх Філарет дав інтерв’ю співробітниці пропагандистського телеканалу “Росія24” Ганні Афанасьєвій.

Сюжет під назвою “Нічого святого” оприлюднений у Youtube.150210_pocilunok_iudy

Зокрема Філарет розкритикував Томос та діяльність Православної церкви України.

Крім того, почесний патріарх розповів про свої претензії до томоса і висловив незгоду з назвою нової церкви.

Він також поскаржився на главу ПЦУ. Він заявив, що і Епіфаній, і п’ятий президент України Петро Порошенко його “обдурили”.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Якби було поставлено питання про те, що я відстороняюся від управління церквою, я б на такі умови не пішов“, — стверджує Філарет.

Патріарху також не подобається назва ПЦУ — на його думку, вона “не є незалежною”. За його словами, назва мала бути “Українська православна церква”.

Ця церква має право служити тільки на території України. За територію України Європа, Америка, Канада, ця ж Росія, Австралія — це належить Константинопольському патріарху“, — заявляє він.

Патріарх також назвав причину, чому не він очолив ПЦУ.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Вони знають мене 50 років. Коли я ще представляв Російську православну церкву в Шамбезі. Знають мою позицію і мою твердість. Тому не хотіли мати зі мною справи, знаючи, що задумують такий томос“, — наголошує Філарет.

Нагадаємо:

  • Раніше повідомлялося, що 24 червня священний синод ПЦУ позбавив почесного патріарха Філарета прав єпархіального архієрея.
  • 25 червня Київський патріархат створив власний синод з п’яти єпископів.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності