Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Невідома Історія

Фінські ВПС примусили прибрати зі своїх емблем сваргу

Протягом століть ВВС Фінляндії використовували свастику (сварга, коловорот, – в українській орнаментальній символіці) як свою емблему. А днями прес-служба BBC країни підтвердила, що свастика була прибрана з офіційної емблеми військово-повітряних сил.

Військово-повітряні сили Фінляндії використовують свастику з моменту свого створення в 1918 році. Свастика стала емблемою ВПС Фінляндії завдяки графу Еріку фон Розену. Шведський аристократ у 1918 році подарував фінським ВВС літак, на якому була намальована синя свастика. Відомо, що Розен вважав свастику талісманом удачі. У 1945 році свастика зникла з фінських літаків, але залишалася на різних емблемах військово-повітряних сил.

ФОТО: Нова емблема ВПС Фінляндії

У прес-службі ВВС Фінляндії відзначили, що емблема відомства змінилася ще в 2017 році. При цьому ніякої офіційної заяви тоді зроблено не було. Замість свастики символом фінських військово-повітряних сил став беркут, обрамлений колом з крил. В останні роки свастика залишається лише на прапорах і логотипах окремих установ і формувань ВПС країни, зокрема, на прапорі Військово-повітряної академії Фінляндії.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ФОТО: Військовослужбовці з прапором Карельського повітряного командування (Karjalan lennosto) ВВС Фінляндії.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності