Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Блоги

Фюрерські прийоми і гальмування бюджетних процесів: депутат розповів про конфлікт у Львівській облраді

Скандал у Львівській облраді: на початку квітня фракція «ЄС» оголосила про виключення Олександра Ганущина й позбавлення його мандату. Депутата оголосили зрадником – за системну критику дій і методів однопартійців. Що призвело до внутрішнього конфлікту і хто насправді мав вирішальний вплив у раді?

У великому інтерв’ю виданню Zaxid.net львівський політик Олександр Ганущин розповів про діяльність «сірих кардиналів» облради, назвавши їхні методи роботи з депутатами «фюрерськими прийомами».

https://zaxid.net/zabagato_bulo_fyurerskih_priyomiv_n1561851

За його словами, під впливом зазначених політиків, у раді де-факто утворилась неформальна коаліція провладної «Слуги народу» й опозиційної «ЄС», а всі процеси протягом 2,5 років негласно контролювалися депутатом від «ЄС»  Козловським.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Забагато було на місцевому рівні фюрерських прийомів, дуже необґрунтованих по суті. Одна справа, коли ці прийоми починаються з голови обласної партійної організації [Олега Синютки], в нього хоч якісь права на це є – статут партії, статус, попереднє минуле. То Григорій Петрович [Козловський], який тут пробував керувати всіма направо і наліво, взагалі ні в які рамки не вміщався», – зазначив ексдепутат.

Наслідком роботи вказаної коаліції стало призначення депутатки «ЄС» Ірини Гримак – головою Львівської облради та паралельне з цим гальмування всіх політичних ініціатив і збільшення ролі ОДА в фінансово-господарських процесах (зокрема, бюджетних).

«Задля того, щоб почуватися добре одному галицькому олігарху і другому голові партії – вони вирішили це зробити після виборів. Я вважаю, що це неправильно. Якщо півтора року перед тим рада тримала одну лінію, то навіщо одразу було йти на спільну лінію зі «слугами»?. Що не було інших фракцій, з ким формувати більшість? Були», – коментує Ганущин.

Варто зауважити, що 6 квітня 2023 року депутати Львівської облради ухвалили рішення про достроковове припинення повноважень Гримак – її роботу більшість колег визнали незадовільною.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Аналітичний відділ ГІ «Права Справа»

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності