Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

«Франківчани» закликають українців Сходу та Півдня до єдності

Ми – єдиний український народ, – переконані учасники івано-франківської інтернет-спільноти «ФРАНКІВЧАНИ». Днями вони поширили на своєму пабліку у соцмережах звернення до українців Криму та Південно-Східної України, у якому запевнили тих, що усі громадяни України – де б вони не жили – були, є і залишаться єдиним українським народом, якому сьогодні нічого ділити, який прагне жити у мирі і спокої і не хоче ворожнечі.

«Сьогодні Україна і український народ, в цілому, переживають нелегкі часи розвитку та становлення власної держави. Історично склалось так, що на території нашої країни проживають представники та громади різних національностей та релігійних конфесій. – зазначається у Зверненні. – Так, ми спілкуємося різними мовами, у нас є відмінності в культурі, традиціях та віросповіданні. Однак, вже двадцять три роки поспіль, нам вдавалось зберігати єдність і цілісність нашої держави. Всупереч внутрішнім дискусіям та політичним протиріччям кожен з нас мав право на вільну думку, віру та спілкування тією мовою, яку ми вважали за рідну. Сьогодні ми, спільнота «Франківчани», яка об’єднала представників Західної України, хочемо звернутися до побратимів з Криму та Південно-Східної України.
Ми всі – єдиний український народ. Нам нічого ділити. У нас немає внутрішніх протиріч, які б могли посіяти ворожнечу між братами та сестрами єдиного народу.
Так, ми патріоти рідної землі, але ми не «бандеравци», як нас називає вороже імперіалістичне керівництво Росії. Ми великий український народ, який зумів об’єднати у собі представників різних національностей і жити вільно, не посягаючи на волю та землю інших народів. Сьогодні ми об’єднані спільним горем та спільним ворогом, який прагне знищити та поневолити незламну волю. І саме сьогодні – в час, коли ворожий чобіт ступив на землю нашої з Вами Батьківщини, – від імені мешканців прикарпатського краю хочу висловити Вам підтримку і вголос сказати, що ми єдиний, незламний і братерський український народ. Так, нам потрібно багато що змінювати і вчитись жити по-новому, але ми у змозі зробити ці всі кроки самостійно, без участі і зовнішнього втручання «дружніх» країн. Сьогодні Україна потребує внутрішньої єдності та консолідації. Новий шлях країни – це шлях реформ, в якому ключовим напрямком має стати розвиток місцевого самоврядування та розширення владних повноважень місцевих громад та зокрема Автономної Республіки Крим.

Ми – за єдину Україну. Схід і Захід разом. І ніхто, і ніщо не розділить нас, тому що ми з Вами живемо на одній і тій же землі, наші діти зростають під тим самим небом. І всі ми прагнемо одного – миру і спокою на Богом даній нам землі».

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності