Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

ФРАНКІВСЬК ДОГАНЯЄ ТЕРНОПІЛЬ ПО КІЛЬКОСТІ ШЛЮБІВ З ІНОЗЕМЦЯМИ

Минулого року «ЗЛ» вже повідомляла, що згідно дослідження, яке провели тернополяни, станом з 01.01.2008 року по грудень 2015 року у їхньому місті укладено 713 шлюбів між українками та іноземцями, переважно азійськими та африканськими студентами, більшість з яких, на жаль, вкладається не з любовних почуттів, а банального розрахунку з метою подальшого отримання іноземцями українського громадянства.

Так ось, впродовж 2015 року в Івано-Франківську офіційно зареєстрували 195 шлюбів з іноземцями, які, припускаємо, що теж, мабуть, є переважно фіктивними. І як доводить досвід, такі шлюби іноземцям обходиться приблизно в 5 тис. доларів, левова частка яких перепадає представникам РАЦСу та паспортного столу (міграційної служби)…

В результаті «роксоланам» за таку аферу перепадає лиш по 1,5—2 тис. доларів, і ще може на пам’ять про такого чоловіка залишитися дитя з дещо незвичайним забарвленням шкіри (ті, хто не вірить в це, можуть прогулятися біля міського озера і порахувати матерів-одиначок, які там гуляють з такими чадами). А іноземець через два роки такого шлюбу стає повноправним громадянином нашої держави і здобуває право на відкриття власного бізнесу…

Хоча, відверто, бізнес ці іноземні студенти відкривають швидше – ​свої антигігієнічні кафе та кіоски з шаурмою, якими вже давно переповнений Івано-Франківськ вони відразу оформляють на таких дружин чи інших підставних громадян.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Принаймні в яку б ви не зайшли «чебуречну», де, замість того щоб відвідувати заняття у ВНЗ, торгують ці вихідці з Сирії, Іраку та Йорданії, власником завжди виявиться якийсь громадянин України, і переважно це особи жіночої статі.
А повертаючись до шлюбів з іноземцями, зазначимо, що в Івано-Франківську таких у 2014 році було укладено лиш 87. Це значить, що за минулий рік їх кількість в обласному центрі зросла майже в два з половиною рази!

Цікаво, що старші люди порівнюють таких сучасних «роксолан» до тих жінок, які у воєнні роки задля вигоди співмешкали з німецькими вояками, і яким після війни за це брили голови. І хоча нинішнім «роксолянам» цього звісно не роблять, але як і тих переважна більшість громадськості таки цурається…

Підготував Іван Луйко

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності