Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Франківська ялинка – прикмета?.. чого?..

Як би там хто і що не говорив, а ми, українці, нація дещо забобонна. Принаймні маємо сотні прикмет, яким більшим чи меншим чином, але таки довіряємо.

Так, коли під час інавгурації Януковича перед ним раптом закрилися двері, дехто таки угледів у цьому дурну прикмету. В результаті перед ним справді надовго зачинилися двері в Україну.

На інавгурації Порошенка впав, знепритомнів солдат. Дехто теж заперечував, що це нічого не означає, але, як виявилося, з Порошенка дійсно «головнокомандувач», як з того самого куля, а більш безглуздої незрозумілої і безталанної війни у світі ще не бачили.

Також є в українців і прикмета стосовно великого релігійного свята Введення в Храм Богородиці. Кажуть, як цей день проведеш, таким буде й увесь наступний рік. У Верховній Раді цього дня традиційно гамселилися, але так там триває усі 23 роки незалежності, тому цим уже нікого не здивуєш. А ось в Івано-Франківську цього дня було чергове псевдозамінування ОДА, що зашкодило роботі цієї держустанови… Ну, натяк тут зрозумілий – не працювали і не будуть, а причина завжди знайдеться.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

І ось тепер сильний порив вітру в ніч на неділю, 11 січня, став причиною падіння головної новорічної ялинки в Івано-Франківську.

«Ніхто з мешканців не постраждав, адже на час пригоди Вічевий майдан був порожній», – запевнив в. о. начальника управління НС.

І хто тепер заперечить, що це теж не прикмета? До того ж зла прикмета. Враховуючи, що область свою порцію прикмет вже одержала, стосується вона, певно, міста? А знаючи, що незабаром місто, як і усю Україну очікують місцеві вибори, то можна припустити, що місто має усі шанси знову «за мішок гречки» обрати собі мером якогось вульгарного хама-олігарха, який остаточно завершить його ПРИВАТизацію чи запустити до міської ради таких депутатів, що під високими гаслами курячою лапкою загрібатимуть під себе чи, не дай Боже, усі раптом стануть поціновувачами дорогих сортів чаю, скажімо за кілька десятків тисяч долярів за горнятко?..

Та прикмети прикметами, а оминути лихо, кажуть, можна. Не треба тільки робити дурниць і щоразу під час виборів не обирати поміж лайном: меншим чи більшим. Бо яким би воно там не було, а все одно залишається послідом…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Тарас Боднар

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності