Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Новини з дурдому

Франківські муніципали напали на журналіста, – може меру їм книжку якусь купить почитати

Івано-Церківськ (Франківськ) – найкомфортніше місто для життя в Україні, принаймні в цьому переконаний його мер-свободівець Руслан Марцінків, власники шести десятків церков та капличок у цьому маленькому місті та звісно, що забудовники-депутати і просто депутати, а всі решта їм допомагають робити “покращення” цього комфортного проживання. В тому числі й місцева т.зв. муніципальна поліція – працівники КП “Муніципальна інспекція “Добродій”” (створене із розформованої за побиття громадян муніципальної варти та із муніципальної інспекції).

Для ще більшого покращення і без того комфортного життя у місті, мер, який, кажуть, з метою уникнути покарання від влади за власну комфортизацію, ставши злісним вакцинатором, створив черговий надцятий пункт вакцинації, цього разу на головному стадіоні міста “Рух”. Ось журналісти наприкінці минулого тижня, згідно своїх професійних обов’язків, й вирішили проінспектувати, як проходить така вкрай важлива робота по забезпеченню та захисту здоров’я громадян на новому пункті.

Та не так сталося, як гадалося.

Коли на нововідкритий пункт вакцинації на центральному стадіоні “Рух” в Івано-Франківську завітав фотокореспондент одного з головних державних масмедіа, підпорядкованого Кабміну (через свою зайву гуцульську скромність і відомість поросив його не називати, – ред.), і належним чином представився медикам та присутнім, які в маленькій комірчині “папи Карла” за п’ятьма столами проводили вакцинацію охочих, медики зчинили галас, бо не бажали, щоб їх знімали за роботою. Так, наче вони вводять громадянам отруту, про яку так багато сьогодні говорять, а не вакцину від COVID-19?..

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Ба, більше того.

На допомогу собі медики закликали тут же присутніх вже вище згаданих “добродіїв” з колишньої муніципальної варти, що своїми інтелектуальними здібностями та зовнішнім виглядом нагадують рекетирів початку 90-х років, декотрі з яких на ринках “дахували” бабок, що торгували  алкогольним та тютюновим фальсифікатом, тепер намагалися застосувати силу до кореспондента та відібрати у нього його знаряддя праці – фотокамеру. Жодні пояснення із цитуванням чинного законодавства України фотокореспондентом про його професійні права та обов’язки медиків і муніципальних “добродіїв” йому не перешкоджати, а навпаки – сприяти його роботі, не помогли. Тож журналісту довелося викликати на місце наряд патрульної поліції, яка погодилася з кореспондентом щодо його професійних прав та обов’язків та повторила це і медикам, і “добродіям”.

Звісно, що після такого “комфортного” прийому на пункті вакцинації залишається відповідний осад. І, щоб такого більше не повторювалося, слід порадити пану-меру, якщо й далі приймати когось до роботи у КП “Муніципальна інспекція “Добродій”” без елементарної належної базової підготовки та освіти, то принаймні цікавитися у них, чи прочитали вони у своєму житті окрім букваря бодай ще одну книжку? А ні, то придбати їм для колективу, як кажуть у місті, бодай “по одній книжечці “Каштанка”, завдяки якій, мудрішими, можливо, й не стануть та законів не вивчать, але хоч по суті “гавкати” навчаться“… Та й медперсоналу щось здалося б почитати теж.

Присвячено до Дня працівників радіо, телебачення та зв’язку України, 16 листопада

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ФОТО: РЮС

 

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності