Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

ФРАНКІВСЬКИХ ПРЕВІЗНИКІВ ТЕЖ «ПРЕСУЮТЬ»

В Івано-Франківську 16 та 17 грудня на вулиці Дністровській ДАІ разом з представниками Муніципальної інспекції з благоустрою провели спільний рейд, мета якого була виявити порушення правил дорожнього руху та інших нормативних документів водіїв громадського транспорту.

Результами за 16 грудня на своїй сторінці у Facebook поділився директор Департаменту комунального господарства, транспорту та зв’язку Михайло Смушак: «Як наслідок, шість протоколів на перевізників та до десяти на водіїв легкових авто. Найближчим часом цю роботу буде продовжено».

Схема роботи наступна – міліція стоїть на протилежному боці вулиці, а представники комісії на цьому боці відловлюють водіїв, які (з точки зору комісії) порушують правила зупинки.
Проблема з зупинками громадського транспорту саме на вулиці Дністровський існує вже не перший рік і ще жодна влада не могла з нею впоратися. З кожним роком проблема стає все більшою, оскільки збільшується кількість маршруток.

На даний час на двох зупинка вулиці Дністровської (навпроти універмагу і навпроти базару) має зупинятися близько сотні автобумів. Додайте до цього ще тролейбуси і будете мати картинку транспортного хаосу.
Щоб якось розвантажити зупинки було вирішено, що частина маршруток зупинятимуться на першій зупинці, а частина на наступній. Але зміни в паспорт маршруту внесені не були. Тому водія, який зупиняється не на своїй зупинці формально можна притягти до відповідальності, хоча на словах його зобов’язали зупинятися саме тут.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також водії скаржаться, що перевіряючи просто «засікають» номери їхніх маршруток, а виловлюють так званих порушників вже на кінцевих зупинках. Бо там, мовляв, з водіями легше «домовитися».
Голова Асоціації Перевізників Василь Бамбуза впевнений, що цілком можна було б почекати з цими перевірками та змінами до травня місяця 2015 року. Саме в травні буде проводитись конкурс між перевізниками на право обслуговувати той, чи інший маршрут.

З такою думкою погоджуються і ті перевізники, на яких уже склали протоколи. Більше того, вони вважають, що всі ці протоколи складаються для того, щоб вичавити їх з ринку пасажирських перевезень. Адже комісія буде розглядати (в тому числі) і питання порушень. А якщо складений протокол, то шанси виграти конкурс зменшуються…

Хоча, звичайно, що вищесказане перевізниками не відміняє того, що лад на вулиці Дністровській треба наводити. Але, можливо, дійсно варто було дочекатися травня і вже тоді встановлювати нові правила перевезень, а не міняти їх, як кажуть, на ходу?

Підготував Ярослав С.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності