Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Франція нарешті згадала, хто переміг у Кримській війні? – буде допомога

В Україну з офіційним візитом завітала делегація Збройних Сил Французької Республіки на чолі з начальником Об’єднаного штабу Збройних Сил Французької Республіки генералом Тьєрі Бюркаром.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Зустрічаючи свого колегу, начальник Генерального штабу Збройних Сил України генерал-майор Анатолій Баргилевич відзначив, що приїзд шановного Тьєрі Бюркара у цей складний для нашої держави час є свідченням системної підтримки і солідарності у війні проти російської федерації.

Під час візиту іноземну делегацію ознайомили з оперативною обстановкою в районах ведення бойових дій, навели факти порушення противником правил ведення війни та вчинення злочинів проти людяності. Сторони також обговорили питання експлуатації переданого французькою стороною озброєння і техніки, перспективи надання військової допомоги, зокрема в захисті українського неба, а також подальше вдосконалення обороноздатності України.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

На завершення зустрічі начальник Генерального штабу Збройних Сил України генерал-майор Анатолій Баргилевич подякував французькому колезі за суттєву військово-технічну допомогу, а також підготовку військовослужбовців ЗС України як на території Франції, так і в рамках «Місії Європейського Союзу з надання військової допомоги Україні».

Франція стала однією з семи країн НАТО, які погодилися постачати Україні техніку і ракети до систем ППО в рамках німецької ініціативи. Крім того, у парламенті Франції закликали скасувати заборону на удари ЗСУ по території росії зброєю французького виробництва.

Нагадаємо, Франція має змінити доктрину і більше не забороняти Україні завдавати ударів своєю зброєю по російській території. Про це йдеться у заяві голови комітету у закордонних справах Національної асамблеї Франції Жана-Луї Бурланж.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності