Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Франція страйкує проти обов’язкової паспортизації вакцинації, а Британія припиняє лоХдаун

Франція мітингує проти обов’язкової паспортизації вакцинації, а ось у Великобританії Болрис Джонсон, здається, вже здався…

1.

На вулиці французьких міст вийшли десятки тисяч людей, які протестують проти обов’язкової вакцинації медичних працівників та планів уряду ввести в ресторанах і громадському транспорті covid-паспорти.

Як інформує BFMTV, масові протести відбулися не тільки в Парижі, але й у Марселі, Тулузі, Авіньйоні, Руані та інших містах. Люди, які вийшли на вулиці міст, скандували: “Ні “паспортами здоров’я”! і “Геть диктатуру!”

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Проти “порушників правопорядку” поліцаї застосували кийки та сльозогінний газ.

Як повідомляє Le Figaro французи вийшли на протести після виступу президента Франції Еммануеля Макрона, який заявив про введення в ресторанах і громадському транспорті так званих “санітарних пропусків”. Цей документ засвідчує вакцинацію від коронавірусу. Заклик вийти на вулиці поширювався через соцмережі.

У Парижі протести почалися на площі Республіки в полудень 14 липня. Потім маніфестанти спробували переміститися на бульвар Сен-Мартен, але були зупинені поліцією. Силовики застосовували палиці та сльозогінний газ.

Французи скандують: “Свобода!”

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Цьому передувало:

Президент Франції Емманюель Макрон на початку тижня, що минає, в своєму черговому телезверненні оголосив про ОБОВ’ЯЗКОВУ вакцинацію для всіх співробітників лікарень – медиків та персоналу, будинків престарілих та установ для людей з інвалідністю, а також вимогу covid-паспортів від відвідувачів ресторанів, у громадському транспорті…

Емманюель Макрон оголосив обов’язкову вакцинацію для всіх співробітників лікарень, клінік, будинків для людей похилого віку, установ для людей з інвалідністю та всіх, хто працює з уразливими категоріями людей, в тому числі на дому.

Мова йде не тільки про медперсонал. Ці працівники та волонтери повинні будуть зробити щеплення до 15 вересня. З 15 вересня «буде здійснюватися контроль», а щодо нещеплених будуть «застосовуватися санкції», оголосив Макрон.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Президент Франції заявив, що питання про обов’язкову вакцинацію для всіх жителів країни може бути поставлений в залежності від розвитку ситуації з епідемією.

У червні міністр охорони здоров’я Франції Олів’є Веран висловлював стурбованість у зв’язку з тим, що серед співробітників будинків престарілих щеплених менше, ніж в середньому по країні.

За даними міністерства охорони здоров’я, до 9 липня у Франції 65% людей старше 18 років отримали щонайменше одну дозу антіковідной вакцини. 50% вважаються повністю щепленими. Серед людей старше 65 років 84% отримали щонайменше одну дозу вакцини, повністю зроблено щеплення 77%. В останні тижні темпи прищепної кампанії сповільнилися на тлі зростання нових випадків зараження і поширення штаму «дельта».

Емманюель Макрон настійно закликав всіх нещеплених прийти і зробити щеплення поза незалежності від обставин і місцезнаходження: вдома чи у відпустці. «Дев’ять мільйонів доз вас чекають вже сьогодні, вони ще не були введені. Наші замовлення (на вакцини) продовжують прибувати », – зазначив він.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Вакцинація – «єдиний шлях до повернення до нормального життя» і «головний козир» у порівнянні з попередніми хвилями пандемії, підкреслив президент. «Усі вакцини, доступні у Франції, надійно захищають від штаму” дельта “. Вони зменшують в 12 разів його заразність і дозволяють уникнути в 95% важких форм », – зазначив він.

Розширення застосування «санітарного сертифікату»
З 21 липня «санітарний сертифікат» стане обов’язковим для всіх жителів країни старше 12 років в якості пропуску в «місця культури і розваг». Йдеться про концертах, фестивалях, парках атракціонів і т.д. з числом учасників більше 50 осіб. «Санітарний сертифікат» може включати інформацію про щеплення або про свіжому негативному тесті на коронавірус. Зараз цей документ вимагають для входу тільки на великі концерти та фестивалі (з числом учасників більше 1000 осіб).

З початку серпня «санітарний сертифікат» потрібно буде пред’являти для відвідування кафе, ресторанів, торгових центрів, лікарень, будинків престарілих, а також для посадки на літак, в поїзд або автобуси, які здійснюють переїзди на великі відстані. «Санітарний сертифікат» потрібен буде не тільки клієнтам і пасажирам, а й працівникам цих закладів і транспорту.

Цієї осені ПЛР-тести, які не прописані лікарями, стануть у Франції платними. Це робиться для заохочення вакцинації в противагу тестів, завдяки яким теж можна отримати «санітарний сертифікат», зазначив президент.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Законопроект з вищепереліченими заходами буде розглядатися парламентом з 21 липня на екстреній сесії.

інші заходи
Емманюель Макрон оголосив про посилення прикордонного контролю для людей, що прибуває до Франції з країн «підвищеного ризику», пов’язаного з епідобстановкі. «З цього тижня» всім нещепленим, які прибувають до Франції, необхідно буде дотримуватися ізоляцію.

Режим надзвичайного стану в зв’язку з санітарної обстановкою буде введений з завтрашнього на французьких островах Мартініка і Реюньон, де вводиться комендантська година. В інших французьких департаментах обмежувальні заходи можуть бути введені, якщо число нових випадків коронавируса за тиждень перевищить двісті на 100 тисяч жителів.

При цьому обмеження, якщо будуть введені, торкнуться нещеплених більшою мірою, ніж щеплених.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

З вересня у Франції почнеться кампанія ревакцинації для тих, хто був щеплений в числі перших. Повторні щеплення можна буде зробити на тих же умовах і за тією ж схемою, що і первинні.

Емманюель Макрон також оголосив про збільшення поставок вакцин з Франції в нужденні країни. За словами президента, Франція вже надала більше двох з половиною мільйонів доз вакцин іншим країнам, і до кінця року відправить кілька десятків мільйонів доз. Макрон зазначив, що мова йде про «балканських країнах, країнах Африки, Близького і Середнього Сходу».

У своєму телезверненні Емманюель Макрон також згадав про реформу, що стосується допомоги з безробіття, і реформу пенсійної системи. Остання, за словами Макрона, «буде розпочато», коли це дозволять санітарні умови. Пенсійна реформа, оголошена в кінці 2019 року, викликала масштабні страйки і акції протесту.

Реформа ж правил виплати допомоги з безробіття буде повністю реалізована вже 1 жовтня цього року. Нові правила зроблять систему виплати допомоги менш «щедрою», а короткострокові контракти менш вигідними для бізнесу. Реформа була оголошена ще в 2019 році, але проведена лише частково через заперечення Держради, а потім пандемії ковіду.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

2.

Туманний Альбіон:

Локдаун в Англії припиняється 19 липня, майже всі законодавчі обмеження щодо соціальних контактів будуть зняті – підтвердив прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон. Маски стануть добровільними, а урядові вказівки працювати вдома будуть скасовані. Щотижневі протести таки дали результат! 

Він каже, що локдаун закінчується 19 липня, але “пандемія” не закінчується, і лякає черговою “хвилею”, що може призвести до одної-двох тисяч госпіталізацій на день, за даними урядових вчених, повідомляє BBC.News.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Міністр охорони здоров’я Великої Британії Саджид Джавід сказав, що вони створили “захисну стіну” вакцинацією, і тепер можна “протистояти літній хвилі”. Цікаво, а потім знову вакцинуватися, щоб протистояти “зимовій хвилі”?

Але все ж таки з 19 липня в Англії маски стануть добровільними в усіх навчальних закладах, уряд більше не буде вимагати від людей працювати вдома.

Більше не буде ніякого соціального дистанціонування! Усі заклади повертаються до роботи, жоден із них не буде вимагати доказів вакцинації або тестування перед входом.

Людям дозволять приймати власні інформовані рішення про те, як боротися з вірусом“, – сказав Борис Джонсон для «Блумберг».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Щотижневі протести таки дали результат!

Але є і “ложка дьогтю”: нічні клуби та інші місця з великим скупченням людей заохочують до того, щоб вони використовували так звані паспорти вакцинації “як питання соціальної відповідальності“, – сказав прем’єр-міністр.

Крім того, уряд заявив, що “залишає за собою право” зробити Covid status certification (тобто так звані паспорти вакцинації) обов’язковою в певних місцях, якщо це буде необхідно в майбутньому.

Урядові вказівки працювати вдома будуть скасовані, але міністри заохочують до поступового повернення на робоче місце.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Пан Джавід сказав, що людям слід діяти з “особистою відповідальністю” і “намагатися зустрічатися з людьми не у закритому приміщенні, коли це можливо”.

Уельс має переглянути свої обмеження 15 липня, Шотландія, як очікується, перейде на рівень 0 – найнижчий рівень обмежень – 19 липня і скасує більшість юридичних обмежень 9 серпня. Північна Ірландія повинна пом’якшити коронавірусні обмеження 26 липня.

головне ФОТО-ілюстративне, архівне

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності