Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Невідома Історія

Французький історик: Крим належав Росії тільки 80 років

Офіційний Кремль та його господар спотворюють cвітову історію, називаючи анексований Крим «невід’ємною частиною російської історії». У складі Росії ця територія перебувала лише 80 років.

Про це заявив Антуан Аржаковський, повідомляє Укрінформ.
За словами науковця, путінські «недолугі аргументи» не можуть переконати жодного серйозного історика у світі.
«Люди розуміють, що не можна сприймати історію Криму безперервно від Київської Русі, де хрестився князь Володимир, до сучасної Росії, – наголосив Аржаковський. – А це те, що робить Владімір Путін».
На його думку, проблема полягає в тому, що постійно плутають історію Русі (Київської) з історією Московії (Росії).
«Це всім відомо в Україні, але, на жаль, в Західній Європі люди не завжди розуміються у тонкощах цих історичних назв, – аргументував Аржаковський. – Я пояснюю: це дивно, так само як, наприклад, говорити, що Франція доводиться дочкою Італії, хоча Італія стала державою тільки наприкінці XIX століття».
Він пояснив, що росіяни «понаїхали» на півострів після поразки Російської імперії у Кримській війні в 1856 році і залишалися до 1922 року.
За словами Аржаковського, у 1922 році Крим – це вже окрема республіка, але не українська і не російська, а радянська [перший уряд Кримської Автономної соціалістичної радянської республіки очолив голова більшовицького уряду казанських татар Сахиб-гару Саїд-Галієв – ІП].
«Крим – це частина російської історії тільки 70 років. Після Другої Світової війни – тільки 10 років, з 1945-го [коли автономну республіку було перетворено на звичайну область у складі РСФРР] до 1954 року. Крим менше ста років був частиною сучасної Росії»,  – підсумував науковець.

Антуан Аржаковський (Франція) – доктор історичних наук, екс-дипломат французького МЗС, професор Українського католицького університету.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності