Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Новини з дурдому

Французький експрем’єр-корупціонер увійшов у раду директорів «Сібура» (РФ)

Ще один колишній високопоставлений політик Європи вирішив продовжити кар’єру у російських компаніях. Франсуа Фійон, який обіймав посаду прем’єр-міністра Франції в 2007-2012 рр., увійшов до складу ради директорів «Сібура»*.

Про це повідомила компанія за підсумками зборів акціонерів.

67-річний Фійон займатиме посаду незалежного директора та увійде до складу комітетів з аудиту, кадрів та винагород, а також сталого розвитку. Він замінить у раді Кирила Шамалова, якого ЗМІ називали колишнім зятем президента Володимира Путіна.

У червні 2021 року Виправний суд Парижа визнав Фійона винним у розкраданні державних коштів – фіктивному працевлаштуванні дружини як парламентського помічника.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Фійону було призначено штраф у 375 тисяч євро та 5-річний тюремний термін, з яких два роки він мав реально відбути у в’язниці. Його дружина Пенелопа Фійон, визнана винною у співучасті у злочині, була засуджена до такого ж штрафу та 3 років умовно.

Фійони подали апеляцію. У вересні Прокуратура Франції та Управління боротьби з корупцією розпочали нове розслідування щодо екс-прем’єра. Його запідозрили у створенні ще однієї фіктивної посади парламентського помічника свого спічрайтера Маеля Ренуара.

Одразу після рішення суду, у липні 2021 року, Фійон увійшов до ради директорів іншої великої російської компанії – «Зарубіжнафти». Тоді ж до ради директорів «Роснафти» увійшла Карін Кнайсль – екс-глава МЗС Австрії, на весілля до якої у 2018 році їздив президент РФ Володимир Путін.

*«СІБУР Холдинг» – найбільша інтегрована нафтогазохімічна компанія Росії і одна з найбільш динамічно розвиваючихся глобальної нафтогазохімії. Особливість діяльності підприємства у тому, що нафтохімічні підприємства, переважно, забезпечуються сировиною власного виробництва, одержуваного з урахуванням побічних продуктів видобутку вуглеводнів, які у нафтогазових предприятий. СІБУР є найбільшим переробником попутного нафтового газу в Росії, щорічно запобігаючи потраплянню в атмосферу понад 70 млн. тонн СО2 і 7 млн. тонн забруднюючих речовин .

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності