Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Французький суд заспівав фальШцетом по російських нотах про Крим…

Апеляційний суд Парижа, який скасував рішення інвестиційного арбітражу у справі “Ощадбанк проти Росії”, послався на “договір про приєднання” Криму до Росії.

В другому параграфі рішення суд лаконічно описує події 2014 року: “18 березня 2014 року Республіка Крим була приєднана до Російської Федерації на умовах договору, укладеного того ж дня “Про прийняття Республіки Крим до складу Російської Федерації та створення нових складових частин в межах Російської Федерації“.

Що таке “Республіка Крим” і які ще факти передували “укладенню договору”, суд не пояснив. І хоча з точки зору правової аргументації судового рішення це не є визначальним (суд не розглядав і не мав права розглядати питання належності Криму), такі формулювання у рішенні, м’яко кажучи, обурюють.

Тож МЗС України повинне відреагувати на таку некоректність.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Лишається сподіватися, що мовчання МЗС з цього приводу тимчасове, і ми скоро почуємо про жорстку реакцію на такі фрази в офіційному документі, кажуть на це українські політики.

Підставою для скасування, як йдеться у рішенні Апеляційного суду Парижа, стало неправильне встановлення арбітражем своєї компетенції щодо розгляду справи. Українська компанія все ще має право оскаржити це рішення до касаційного суду протягом двох місяців, і вона планує це зробити.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності