Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

ФРАНЦУЗИ БУДУВАТИМУТЬ КОНСЕЦІЙНУ ДОРОГу НА ЛЬВІВЩИНІ?

Завершився термін подачі конкурсних заявок на будівництво першої консеційної автомобільної дороги в Україні – Львів-Краковець.
Про це повідомляє прес-служба «Укравтодору», інформує «Публіцист».

Як зазначається, свою зацікавленість у конкурсі висловили дві компанії. Перша заявка надійшла від українських представників компанії Консорціум «Консеційні Транспортні Магістралі», друга від французької – «Bouygues».
Згідно українського законодавства на розгляд поданих заявок Укравтодору надається 45 днів. Після перевірки спроможності компаній брати участь у конкурсі – вони будуть запрошені отримати конкурсну документацію для надання «Укравтодору» своїх фінансових та технічних пропозицій.

«Оцінювання фінансових моделей, технічних пропозицій та опрацювання проекту концесійного договору відбуватиметься у супроводі експертів міжнародного рівня – компаній High Point Rendel та Jurimex», – зазначила начальник Відділу міжнародної співпраці та інвестицій Лілія Горбатюк.

Наступне засідання Конкурсної комісії для прийняття рішення про допуск до участі у конкурсі відповідних претендентів та вручення їм конкурсної документації відбудеться вже за декілька тижнів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За вимогами норм українського законодавства концесійний конкурс триватиме ще 6 місяців, а будівництво магістралі близько 4 років.

Ім’я переможця буде оприлюднене у січні 2016, після чого буде розпочато процес узгодження концесійного договору, його підписання, а також фінансове закриття, тобто залучення концесіонером коштів в необхідному обсязі у встановлений строк.
Зазначимо, що французька промислова група «Bouygues» була заснована Франсісом Буігом в 1952 році і являла собою невелику будівельну фірму. Проте з часом «Bouygues» перетворилася в одну з найбільших будівельних компаній в Європі. Серед об’єктів, які вона зводила – тунель під Ла-Маншем, арка Дефанс, термінал № 2 аеропорту імені Шарля де Голля, автостради та інше.

Нагадаємо, нова концесійна дорога проходитиме за напрямком Львів-Краковець, що сполучатиме Міжнародний автомобільний пункт пропуску «Корчова-Краковець» із м. Львів, що розташовані на міжнародному коридорі TEМ-T III (Дрезден – Вроцлав – Львів – Київ), в об’їзд населених пунктів Наконечне, Наконечне 2, Яворів, Івано-Франкове та Львів (північний об’їзд) і будуватиметься відповідно до технічної категорії 1а (4 смуги руху).

А місцеві політики вважають, що вихід французької компанії з її поміркованими цінами та якістю робіт на місцевий український ринок становитиме не абияку загрозу для компанії, що нині займається ремонтом доріг на Львівщині та Прикарпатті та, яка, як кажуть, має безпосереднє відношення до нардепа та представника групи Коломойського, Олександра Шевченка.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За матеріалами Публіцист

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності