Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

ФСБ намагалася використати “сивочолого гетьмана” для компроментації України

Нардеп і колишній президент України Петр Порошенко за кордоном планував зустрітися з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном, що росія хотіла використати проти України. Щоб запобігти провокації Порошенку не дали дозвіл на виїзд з країни.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

«СБУ та розвідувальні органи України отримали інформацію про підготовку провокацій на міжнародній арені з боку російських спецслужб, спрямованих проти України. Головна мета ворога – знизити підтримку іноземних партнерів та спробувати розколоти українське суспільство зсередини. За задумом спецслужб рф, проведення широкомасштабної ІПСО має призвести до зміни настроїв в країнах-партнерах антиросійської коаліції та спонукатиме представників українського політикуму до проголошення наративів щодо необхідності переговорного процесу з рф на умовах заморожування війни. Серед планів ворога – залучення до ІПСО окремих українських політиків під час їх відвідин третіх країн.  За отриманими контррозвідувальними даними, саме в цьому контексті можна розглядати інформацію щодо запланованої зустрічі голови партії «Європейська солідарність» П. Порошенка з прем’єр-міністром Віктором Орбаном, який системно висловлює антиукраїнську позицію, є «другом путіна» і закликає зняти санкції з рф», — повідомили у СБУ.

СБУ звернулася до Офісу Президента, Кабінету міністрів та Верховної Ради України із пропозицією врахувати інформацію про плани ворога під час організації та погодження закордонних відряджень українських делегацій.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Тож керівництво Верховної Ради не надало дозвіл на закордонне відрядження українському депутату, який мав стати інструментом в руках російських спецслужб.

«Нагадуємо, що згідно з законодавством Міністерство закордонних справ є головним органом виконавчої влади у формуванні та забезпеченні реалізації державної політики у сфері зовнішніх зносин України», — нагадує СБУ.

Нагадаємо, що вранці 1 грудня стало відомо, що колишнього президента України, народного депутата Петра Порошенка прикордонники не випустили з України за кордон.

За словами політика, він їхав у відрядження до Польщі та США. У сусідній країні, зокрема, він мав намір домовитися про зняття блокади на кордоні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Перший віцеспікер Олександр Корнієнко повідомив, що було скасоване міжнародне відрядження нардепа і колишнього президента України Петра Порошенка

Це відбулося після отримання листа з грифом «Для службового користування», зміст якого він не може розголошувати.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності