Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Функції Держтуризмкурорту Мінекономторгівлі

Уряд України у зв’язку з ліквідацією Державного агентства з туризму та курортів передав його функції і повноваження Міністерству економічного розвитку і торгівлі.

Про це йдеться у розпорядженні Кабміну, передає «Інтерфакс-Україна».

Як повідомлялося, МЕРТ в серпні 2014 року запропонувало Кабміну делегувати йому повноваження щодо координації діяльності Держтуризмкурортів.

У зв’язку з цим у вересні 2014 року уряд прийняв постанову № 442 «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади», яка передбачала ліквідацію Держтуризмкурорт і делегування його функцій МЕРТ.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У пояснювальній записці до документа з посиланням на аналіз міжнародної практики зазначалося, що функції в туристичній галузі відносяться переважно до компетенції міністерств економічного блоку уряду.

Держагентство з туризму та курортів, основним завданням якого була реалізація державної політики у сфері туризму і курортів, було створено указом президента № 444 / 2 011 від 8 квітня 2011 року.

З червня 2011 року за квітень 2014 головою Держтуризмкурорту була Олена Шаповалова.

До ліквідації відомства повноваження з координації його діяльності були закріплені за Міністерством інфраструктури.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності