Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Google закриває ще один сервіс мобільних платежів

Сервіс під назвою BebaPay є платіжною карткою, запущеною компанією Google і банком Equity Bank в Кенії в 2013 році. Карта дозволяє користувачам оплачувати проїзд в автобусі за допомогою технології NFC. Google оголосив про те, що сервіс припиняє роботу з березня 2015 року. Кількість користувачів сервісу в Кенії становила 100 000 осіб. Цей же сервіс BebaPay припинив роботу в Філіппінах 10 місяців тому.

Google також підтримував додаток BebaPay, який був здатний перетворити будь-який смартфон на базі Android з підтримкою NFC в кард-рідер. Це надавало магазинам, торговцям і дрібним підприємствам можливість використовувати BebaPay для прийому платежів без необхідності підключати стандартний касовий апарат. Складається враження, що Google закриває певні свої проекти, щоб зменшити присутність на ринку платежів.

Раніше компанія заявила про припинення підтримки свого електронного гаманця Google Wallet з березня 2015 року. При цьому компанія заявила, що вона буде продовжувати підтримувати продажі додатків на Google Play і в інших магазинах, проте їх не можна буде оплатити за допомогою Google Wallet.

Нагадаємо, минулого тижня стало відомо, що Google тестує платіжний сервіс під назвою Plaso, який дозволить власникам мобільних пристроїв оплачувати товари в торгових точках за допомогою смартфонів на базі ОС Android.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності