Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Галичани зможуть дешевше розмитнювати автівки

Міністерство економічного розвитку вирішив скасувати додатковий 5% збір з 1 січня.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку. Там вважають, що додатковий імпортний збір був непопулярним, але необхідним кроком на даному етапі, і своє завдання вже виконав.
За підсумками останніх зустрічей з представниками НБУ, Мінфіну та СОТ, є консенсус скасувати додатковий імпортний збір з 1 січня 2016 року, як це і планувалося раніше
Айварас Абромавічус, міністр економічного розвитку України

Нагадаємо, додаткові 5% на імпорт з’явилися в Україні на початку нинішнього року разом із законом «Про заходи стабілізації платіжного балансу України». Згідно з ним, автомобілі обкладалися додатковим митом додатково до всіх вже наявних. Закон викликав багато заперечень серед членів Світової асоціації, але Україні вдалося довести, що в складній економічній ситуації додатковий податок необхідний.

Таким чином, після його скасування, можна очікувати що імпорт автомобілів в Україну стане на 5% більш вигідним. Однак це буде стосуватися тільки машин, які ввезуть в країну після 2016 року.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, що іноземні студенти, які тимчасово навчаються у ВНЗ прикордонних українських областей, мають можливість купувати собі у сусідній Польщі майже за безцінь якісні іномарки та, забувши про мету свого перебування в Україні, навчання, впродовж року, не розмитнюючи їх, кататися ними територією нашої держави, у той час, коли пересічним українцям на авто з польськими чи іншими іноземними номерами дозволяється в’їжджати в Україну до десяти днів.

Підготував Тарас Боднар

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності