Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

ГАННА ГЕРМАН ПОМІНЯЛА ПОЛІТИЧНИЙ ТАБІР?

Допоки в ЗМІ і соцмережах жваво обговорюють зміни, які відбулися з Ганною Герман, мається на увазі її зовнішність, впускають з виду те, що справжні зміни з нею відбулися ще в першій половині 2014 року, відразу після перемоги Петра Порошенка на президентських виборах в Україні.

Ця жінка-політик на відміну від своїх екс-колег по партії, які тікаючи з тонучого корабля під назвою «Партія регіонів», прагнучи врятувати свої шкури, поспішали якомога гучніше полити на камери свого колишнього шефа Віктора Януковича брудом (хоча, як бачимо Чечєтову та іншим це не помогло), від такого кроку принципово втрималася, формально зберігши йому відданість, тоді, на початку червня 2014 року в інтерв’ю одному з  видань сказала доволі цікаву фразу, яка свідчить, що Ганна Герман змінилася вже тоді.

“З Порошенко пов’язані великі надії, тепер тільки від нього залежить, чи будуть вони реалізовані чи ні. Якщо новий президент виправдає надії, у нього є майбутнє, якщо не виправдає – повторить долю свого попередника. Але мені здається, що Порошенко, на відміну від усіх минулих влади, бачить глибше, може думати не тільки про гроші, а й про долі звичайних людей. Це дійсно вселяє надію”, – доволі дипломатично сказала Герман. Цим самим полестивши Порошенкові і показавши, що після перемоги вона готова грати нову гру за новими правилами від переможців другого Майдану, але водночас своєю похвалою вона зуміла й не образити свого екс-шефа Януковича.

Водночас після такого реверансу у бік Порошенка, ледь не назвавши його альтруїстом, цей битий політик у вигляді прогнозу наче попередила Порошенка, що в разі його відмови від її послуг, його може спіткати доля попередника:
“Перші 100 днів президентства Порошенка покажуть, хто є хто. Втім … Перші 100 днів екс-президента Януковича були блискучими, але після він почав робити серйозні системні помилки, які і привели його до краху. Будемо дивитися, будемо пробувати йому допомагати. Ми всі в Партії регіонів дуже хочемо успіху, дуже хочемо допомогти Порошенку… Я не хочу займатися прогнозами: розпустить Порошенко Верховну Раду чи ні. Важливо, щоб першим кроком нового президента стало врегулювання ситуації на Донбасі. Повернути світ на схід України – ось головне завдання. Якщо впорається, увійде в історію як президент, який повернув світ. Якщо ж почне гри з перевиборами в Раду, політичні маніпуляції, введення воєнного стану, щоб виключити Донбас з голосування – повторить долю маніпуляторів, які вже були при владі і програли”, – сказала тоді Герман.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

І, як бачимо, Порошенко не прислухався до віщувань цієї новітньої Касандри, яка до своєї політичної кар’єри тривалий час працювала журналістом американського Радіо «Свободи».

Тому дивно, що неуважні люди минулого тижня під час зустрічі у Вашингтоні приділили більше своєї уваги зміні зовнішності Ганни Герман, а не її привітному і дружньому спілкуванню за одним столом з Юлею Тимошенко – одним з найзапекліших опонентів Порошенка і нинішньої влади в Україні. А якщо ці дві, які колись воювали між собою, об’єднаються проти спільного ворога, то йому можна буде тільки поспівчувати…

Тарас Боднар

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності