Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Гасимов проти Анушкевичуса чи громади міста?

Під час попереднього судового засідання у справі «Гасимов проти Анушкевичуса» третіми сторонами до адміністративного позову долучені франківський активіст Сергій Чирва та Івано-Франківська міська рада.

Минулого тижня в Івано-Фран­ківському міському суді відбулося перше попереднє слухання адмінпозову колишнього підприємця, депутата міської ради Ріяфета Гасимова до міського голови Віктора Аншкевичуса з вимогою укласти додаткову угоду до Договору оренди земельної ділянки поблизу міського озера.

На цій ділянці, термін оренди якої у Гасимова закінчився ще 6 березня, він продовжує вести будівництво. Підрядник «Вамбуд» зводить житлові будинки.
Під тиском громадськості, що об’єдналася в рух «Вільне озеро» й вимагає припинити забудову рекреаційної зони, міська влада публічно відмовилася продовжувати оренду Гасимову. Відтак він звернувся до суду, щоби в такий спосіб добитися необхідного для себе рішення.

Інтереси позивача Ріяфета Гасимова в суді представляв приватний адвокат Валерій Селянін, відповідача, міського голову – начальник юридичного відділу міськвиконкому Надія Кедик. Сторони відмовилися від примирення. «На сьогодні ми не маємо такої змоги», – відреагував на пропозицію судді Мелещенко представник позивача.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Про свій вступ у справу в якості третьої особи з самостійними вимогами заявив франківчанин, громадський активіст Сергій Чирва. Його представник, юрист Іван Пасічняк звернувся до суду і озвучив вимоги до відповідача. Чирва вважає, що ситуація, яка склалася, обмежує його право користування зеленою зоною і вимагає у Віктора Анушкевичуса не укладати додаток до угоди про оренду ділянки біля озера з Гасимовим.
Представник позивача виступив проти долучення третьої сторони, аргументуючи, що це різні позови, які суперечать один одному. І тому адмінпозов Сергія Чирви до міського голови та міської ради Івано-Франківська, як це було сформульовано, має бути самостійним. Представник відповідача здалася в цьому питанні на рішення суду. Після наради суд залучив до справи «Гасимов проти Анушкевичуса» Сергія Чирву в якості третьої особи зі самостійними вимогами.

Таке рішення суду спонукало позивача клопотати про залучення третьої сторони на боці відповідача – заведення в справу Івано-Франківської міської ради. Представники міського голови та активіста не заперечували. «Не заперечуємо проти доручення міської ради, оскільки вказана земельна ділянка є власністю громади, а міський голова тільки її розпорядником в інтересах громади», – виступила Надія Кедик. Тож суд ухвалив залучити в якості третьої особи на боці відповідача без самостійних вимог міську раду.

Ситуацію використав представник позивача. Валерій Селянін звернувся до суду з проханням відкласти слухання, щоби, по-перше, ознайомитися з вимогами третьої особи, по-друге, залучити на слухання представників міської ради, а по-третє – визначитися з колом учасників процесу. «Бо ж 250 тисяч мешканців у Франківську, може, ще треті особи з’являться», – припустив він.

Суддя Мелещенко постановила перенести слухання на 12 травня.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

На розгляд резонансної справи прийшли активісти групи «Вільне озеро», а також депутати Володимир Чорноус та Сергій Адамович.

«Своїм рішенням задовільнити клопотання активіста Чирви суддя Мелещенко створила прецедент, – прокоментував слухання депутат міськради, юрист за фахом Володимир Чорноус. – Тепер будь-який мешканець міста може заявити, що продовження оренди з Гасимовим (укладання додаткової угоди) порушує його право користування зеленою зоною біля озера і виступити третьою стороною у справі. Це буде на руку забудовнику, бо затягне процес. Ймовірно, що за цей час Гасимов зможе отримати свідоцтво про право власності на об’єкт незавершеного будівництва і це дасть йому право першочергової оренди земельної ділянки».

Джерело: Курс

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності