Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

ГАЗ ТАКИ ПОДОРОЖЧАЄ – ГРОЙСАМН ОБІЦЯЄ

Уряд має намір сумлінно виконати зобов’язання, взяті Україною в рамках співпраці з МВФ

Для зміцнення України і її економіки, а також підвищення соціальних стандартів доведеться прийняти ряд непопулярних рішень, в тому числі про встановлення економічно обґрунтованих цін на газ, як це було домовлено в рамках співпраці з Міжнародним валютним фондом (МВФ), про це заявив прем’єр Володимир Гройсман.

“Є багато різних непопулярних рішень, які необхідно приймати, зокрема, про економічну обгрунтованість цін на газ. Я розумію, що це потрібно вирішувати. Зараз ми над цим працюємо, щоб це зробити публічно, відкрито і зрозуміло для суспільства”, – сказав він на брифінгу в середу.

Прем’єр нагадав, що зазначені зобов’язання були взяті Україною в рамках співпраці з МВФ, в той же час вони відповідають національним інтересам.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

“Там, де недоплачена ціна на газ, – мільярдні махінації, які зовсім не служать українському суспільству. Там, де недооцінений тариф на газ, будьте впевнені, що всю різницю, всю маржу забирають по кишенях ті, хто навколо цих тем обертається”, – підкреслив Гройсман.

За його словами, уряд має намір сумлінно виконати зобов’язання, взяті Україною в рамках співпраці з МВФ.

Тож ціна на газ таки зросте, обіцяє Гройсман.

І тому тут доречно нагадати, що останнім його розпорядження на посаді спікера,15 квітня, було втричі піднята зарплата народним депутатам, що зросла з 6400 до 17650 грн.. Подібним було останнє розпорядження на посту Прем’єра і у Яценюка щодо зарплатні міністрів і держслужбовців…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

І це все у той час, коли, зі слів Миколи Томенка, всім іншим верствам населення, згідно індексації, зарплату і пенсії підняли тільки на якісь 64 грн. !!!

Як повідомлялося раніше, старий Кабінет Міністрів так і не прийняв рішення про підвищення тарифів на газ для населення з 1 квітня. 25 березня міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин заявив, що з даного питання відсутня політичне рішення.

Нагадаємо, про те, що в квітні газ для українців подорожчає на 50%, було оголошено ще на початку березня. Мінімальний тариф для населення повинен був скласти 5500 гривень за тисячу кубометрів.

Підготував Тарас Боднар

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності