Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

“Газпром” визнав перемогу 12-річного українця-шахіста у юнацькому міжнародному гран-прі

12-річний київський шахіст Ігор Самуненков виграв Суперфінал юнацького Гран-прі U-12, генеральним партнером якого був російський “Газпром”, що робить його перемогу ще приємнішою, адже російській компанії довелося визнати переможцем українця.

У серії онлайн-змагань з рапід-гри серед юнаків та дівчат (до 10, 12, 14, 16, 18 років) взяли участь понад 3000 учасників, а у фінальний турнір під назвою FIDE Online Cadets and Youth Rapid Super Final з призовим фондом 30 тисяч євро відібралися по 6 найкращих спортсменів з кожної вікової категорії.

У фінальному раунді головним суперником Ігоря Самуненкова був 12-річний американець Абгіманью Мішра, який нещодавно побив рекорд Сергія Карякіна та став наймолодшим гросмейстером в історії шахів.

Самуненков обіграв Мішру з рахунком 1.5:0.5, і, набравши з основним суперником по 6.5 очок, став переможцем турніру U-12 завдяки перемозі в особистій зустрічі.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У 2021 році Ігор Самуненков виграв дорослий чемпіонат України 2021 з рапід-гри та отримав звання майстра FIDE. Тепер юний українець зіграє у Варшаві, де з 26 до 30 грудня відбудеться чемпіонат світу з рапіду та бліцу серед дорослих, причому учень Володимира Баклана буде наймолодшим учасником турніру.

FIDE Online Cadets and Youth Rapid Super Final

Суперфінал юнацького Гран-прі U-12 з шахів

  • 1. Ігор Самуненков (Україна, 2369) – 6,5 очок
  • 2. Абгіманью Мішра (США, 2510) – 6,5 очок
  • 3. Іван Землянський (Росія, 2169) – 3,5 очка

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності