Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Генерали про «п’яту колону» в ЗСУ

Для поліпшення ситуації в українській армії необхідно позбутися всіх проросійськи налаштованих офіцерів, а також повернути до керівництва армією офіцерів, які раніше отримали досвід міжнародних операцій, наприклад, в Іраку.

Про це в ефірі телеканалу tvn24 заявили польські генерали у відставці Вальдемар Скшипчак і Марек Дукачевський.

«Якщо Президент Порошенко думає про реформу армії, то повинен провести персональну реформу у війську. Він повинен позбутися всіх офіцерів з проросійськими поглядами, котрі не видавали відповідних наказів, прикладом чого були оточення в Дебальцеве, і що призводить до значних втрат в армії», – ​заявив Скшипчак.

За його словами, українська армія перебуває в поганому стані з багатьох причин. Скшипчак вважає, що Віктор Янукович зруйнував армію через звільнення багатьох досвідчених генералів, які пройшли підготовку за кордоном, зокрема в Іраку, і через розпродаж зброї за кордон.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Відставний генерал польських спецслужб Дукачевський зауважив, що саме через «п’яту колону» в українській армії польська влада «повинна добре подумати щодо можливих поставок зброї українцям».

Негативними сигналами він назвав те, що прикордонні війська України значною мірою співпрацювали з сепаратистами на початковій фазі російської агресії, і велика кількість українських військовослужбовців в Криму перейшла на бік противника. «Це дуже тривожні сигнали, якщо це з’єднати з сильним впливом російських спецслужб на штабні структури», – ​зазначив Дукачевський.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності