Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

ГЕНОЦИД В МАРІУПОЛІ, – за час окупації у місті з’явилося понд 10 тис. нових могил

Журналісти агентства Associated Press виявили в Маріуполі щонайменше 10,3 тисячі могил, що з’явилися в місті після повномасштабного російського вторгнення в Україну. У кожній із них може бути кілька тіл.

Про це повідомляє АР NEWS.

У своєму розслідуванні журналісти використовували супутникові знімки, сотні відео з безпілотників і з землі, а також інтерв’ю з 30 маріупольцями, 13 із яких все ще залишаються в місті. Три судових археологи з досвідом вивчення масових поховань для розслідування воєнних злочинів підтвердили, що аналіз адекватний реальності за нинішніх умов.

Найбільше – близько 8,5 тисяч – нових могил з’явилося на Старокримському цвинтарі на околиці Маріуполя, причому під кожним курганом може бути безліч тіл, зазначають журналісти. На цвинтарях у довколишніх селах Мангуш і Виноградне з початку березня також з’явилися масові поховання.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Могили видно як земляні насипи, іноді з дерев’яними хрестами, на яких є імена й дати. Але найчастіше біля могил виявляли маленькі таблички з написаними від руки цифрами. Біля деяких насипів їх було кілька, що може вказувати на кількість похованих у них тіл.

Крім того, у Маріуполі є три траншейні поховання. Одне таке поховання було створене українцями на початку облоги міста. Також журналісти мають відео, на яких російські військові використовують важку техніку для копання довгих траншей, які потім були засипані.

На основі розмов із маріупольцями журналісти заявляють, що тисячі тіл навіть не потрапили на цвинтарі. Кожен із 30 респондентів знає когось, хто загинув під час російської облоги Маріуполя.

Нагадаємо, що окупанти у Маріуполі перекидають значну кількість ворожих бійців, танків та іншої військової техніки.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Раніше ми писали, що загарбницька «влада» тимчасово окупованого Маріуполя збирається встановити у місті новорічну ялинку.

Також нагадаємо, що документальний фільм «Маріуполь. Невтрачена надія» придбало більше 15 країн Європи, і ставлять вони його в прайм-тайм.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності