Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Генпрокуратура Польщі задоволена співпрацею з Україною стосовно Укравтодору та… Укрзалізниці?

Генеральний прокурор і міністр юстиції Польщі Збіґнєв Зьобро заявив, що співпраця з українською стороною у розслідування щодо колишнього польського міністра, ексголови Укравтодору Славоміра Новака є зразковою.

Про це повідомляє Польське радіо.

«Генеральний прокурор, міністр юстиції Польщі Збіґнєв Зьобро визнав, що у справі ексголови Укравтодору співпраця з українською стороною є зразковою», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 21 липня Окружна прокуратура у Варшаві подала клопотання про тримісячний арешт Новака, колишнього командира військової частини GROM Даріуша З. та підприємця із Ґданська Яцека П.

Як повідомлялося, Центральне антикорупційне бюро Польщі (ЦАБ) затримало колишнього міністра транспорту Польщі, який пізніше очолював Державну службу автомобільних доріг України (Укравтодор) Славоміра Новака за корупцію та діяльність у злочинній організації.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Згодом у НАБУ повідомили, що вони разом з САП і з Центральним антикорупційним бюро Польщі і Окружною прокуратурою проводять обшуки в Києві, Львові, а також на території Польщі у межах спільного розслідування діяльності злочинної організації у сфері дорожнього господарства.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ: НАБУ СПІЛЬНО З ПРАВООХОРОНЦЯМИ ПОЛЬЩІ ПРОВОДЯТЬ ОБШУКИ… В УКРАВТОДОРІ…

20 липня директор НАБУ Артем Ситник заявив, що одну підозру у цій справі буде оголошено в Україні, решту оголосять польські правоохоронці. Він додав, що питання щодо вручення підозр, затримання й обрання запобіжних заходів в Україні у цій справі, координується з польськими колегами.

ТАКОЖ ДО ТЕМИ: “АРЕШТ НОВАКА У ПОЛЬЩІ Є УДАРОМ ПО ДРУЗЯХ СОРОСА-БАЙДЕНА: ТУСКУ, ПОРОШЕНКУ, ГРОЙСМАНУ”, – ТАРАС БОДНАР

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Ситник також заявив, що не бачить необхідності в екстрадиції Новака до України. За його словами, немає принципової різниці, де відбуватиметься суд, тому що дії, які інкримінуються, спільно оцінені українськими й польськими правоохоронцями.

Славомір Новак очолював з 2011 до 2013 років Міністерство транспорту і водного господарства Польщі, а з 19 жовтня 2016 до 1 жовтня 2019 був виконувачем обов’язків голови «Укравтодору». В жовтні 2016 року він отримав громадянство України.

Зазначимо, що , 21 липня, Служба безпеки України та Державна фіскальна служба України провели обшуки на об’єктах АТ “Укрзалізниця”,  в рамках досудового розслідування щодо можливого зловживання службовим становищем та ухилення від сплати податків стосовно посадових осіб приватних компаній та Укрзалізниці.

Раніше повідомлялося, що чиновники “Укрзалізниці” закупили бракованих запчастин на 100 мільйонів гривень.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Оперативники спецслужби встановили, що угоду організували представники комерційних структур за “підтримки” посадових осіб начальницького складу Укрзалізниці, де як раніше зазначав політаналітик і діяч Тарас Боднар одним із членів наглядової ради є екс-нардеп Сергій Левченко – товариш Славоміра Новака і також протеже ліберал-демократів Сороса-Байдена. “Отож, як і прогнозувалося, зашморг починає затягуватися“, – каже Боднар, – “а завершиться все після президентських виборів в США“.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності