Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Генпрокуратура вимагає екстрадиції до рф усіх не згідних із режимом кремля

За цей рік країни світу не задовольнили 101 запит Генпрокуратури росії про видачу осіб для кримінального переслідування чи виконання вироку, але скільки й задовольнили?..

Про це повідомило пропагандистське видання «Ведомости» з посиланням на Генпрокуратуру рф.

Серед відмов 36 отримані з політичних мотивів. Усі вони походили від європейських країн. Шість разів у екстрадиції відмовила Австрія, по пʼять – Німеччина та Чехія, чотири рази – Польща. Також у видачі переслідуваних росією відмовляли Італія, Кіпр, Болгарія та інші.

У російській Генпрокуратурі скаржаться, що деякі «політичні» відмови стосуються осіб, які звинувачуються в роботі на організацію, визнану в росії терористичною. Але в інших країнах ці організації не мають такого статусу. Серед таких організацій – легіон «Свобода росії», який воює на боці ЗСУ, рух «Артпідготовка» та ще 46 організацій.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Крім того, повідомила Генпрокуратура, з політичних мотивів Росії відмовили у видачі й тих, кого вона звинувачує в незаконному доступі до державної таємниці, вбивстві та великому шахрайстві.

В той же час у 2023 році до росії було екстрадовано 126 людей.

Нагадаємо, що наприкінці листопада Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив українського військовослужбовця Павла Запорожця до 12 років колонії.

Раніше у російському Південному окружному суді в Ростові-на-Дону оголосили так звані «вироки» п’ятьом фігурантам справи кримських мусульман. Вони отримали 65 років ув’язнення на всіх.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Апеляційний суд у москві залишив чинним вирок українському правозахиснику Максиму Буткевичу, якого засудили за «жорстоке поводження з мирним населенням та за замах на вбивство». Таким чином залишається чинним незаконний вирок, за яким Буткевич має провести 13 років у колонії суворого режиму.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності