Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Гей-паради за рахунок коштів соцзахисту, – вимога ЛГБТ ?

ЛГБТ-організації вимагають, щоб українські міста за рахунок коштів на проекти соціального захисту населення фінансували проведення гей-парадів.

Про це повідомляє Всеукраїнський Собор.

ЛГБТ-організації з допомогою європейських грантів добилися в останні роки того, аби насильно проводити в ряді міст гей-паради, які охороняють тисячі поліцейських та подавляють будь-які протести проти цих заходів. Однак за закликами про рівність іде чітко спрямована кампанія по просуванню ЛГБТ-ідеології. Прикриваючись різними лозунгами про рівність прав, дані організації насправді створюють плацдарм для просування своєї ідеології.

Так, сьогодні, 19 серпня, стало відомо, що така собі організація, як ГО «КиївПрайд» (організатор гей-параду в столиці), подала на фінансування до КМДА ЛГБТ-проект «Київ — місто гордості». Тематика проекту визначена як соціальний захист вразливих верств населення. Однак насправді під захистом вразливих верств малось на увазі інше. Кошти мали піти на організацію київського гей-параду (Маршу рівності в 2021 році), йдеться на detector.media.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Цікаво, що через своє лоббі організатори змогли домогтися, щоб у квітні проект отримав статус «позитивний висновок» як важливий соціальний проект. У серпні, за тиждень до старту електронного голосування, хтось таки перевірив, на що планувалося направити кошти, і тоді статус проекту змінився на «негативний висновок».

Чиновники КМДА нарешті спохопилися і заявили, що не можуть фінансувати за бюджет громади міста мітинги й акції (а насправді — гей-парад).

Читайте також: Польща підтримає міста, яким ЄС не дав кошти через відмову пропагувати ЛГБТ

Однак ЛГБТ організації хочуть добитися, аби Київ фінансував гей-парад, тому почали ретранслювати, що вбачають у рішенні гомофобний підтекст, бо КМДА відмовила в підтримці проєкту «КиївПрайду» на Громадському бюджеті. Саме цікаве є те, що за кошт Громадського бюджету хотіли профінансувати зйомку реклами гей-параду, інформаційну кампанію та інші аспекти.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Під час онлайн-трансляції засідання комісії Громадського бюджету представник КМДА пояснив, що в заявці ГО посилається на ст. 39 Конституції про право на мирні зібрання й мітинги. Такий захід держава профінансувати не може (на відміну від фестивалю, наприклад, який розцінюють як культурний захід).

Натомість «КиївПрайд» зазначив, що під час засідання позиції окремих членів комісії були суперечливими та мали «прихований гомофобний підтекст і неприязнь до ЛГБТ+ спільноти». Організація закликала мерію Києва звернути увагу на інцидент. «КиївПрайд» вимагає визнати документ відмови неправомірним і необґрунтованим, та розібратись у ситуації, що склалась.

Враховуючи зазначене, ми бачимо, що ЛГБТ-організації після насильницького впровадження гей-парадів у різних містах тепер хочуть забрати кошти з проектів соціального захисту та направити їх на організацію гей-парадів. Вражає цинізм того, що організації, які отримують із-за кордону мільйонні гранти на просування ЛГБТ, хочуть зазіхнути на самих нужденних та нещасних, та забрати у міст кошти на соціальний захист,  які могли б піти на проекти по допомозі багатодітним, малозабезпеченим, сиротам, знедоленим та бездомним.

Закликаємо всіх небайдужих максимально поширити цю інформацію та закликати місцевих депутатів у своїх містах перевірити, чи не заплановано в бюджеті на наступний чи цей рік під видом соціального захисту гей-парадів за рахунок бюджетів міст.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Джерело: Собор

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності