Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Глава МВС Естонії: Українці – не менша загроза, аніж мігранти з Азії та Африки

Міністр внутрішніх справ Естонії Март Гельме вважає, що українці становлять для його країни загрозу не меншу від мігрантів з Азії та Африки.

Таку думку урядовець висловив цього тижня в інтерв’ю провідному німецькому виданню “Deutsche Welle”.

Консервативний політик закидає тисячам заробітчанам з України поголовну російськомовність і “небажання вливатися в естонське суспільство”.

«Українські робітники активно приїжджають до країн Балтії, зокрема й до Естонії. Але вони не будуть говорити тут естонською, вони розмовлятимуть російською і це для нас проблема», — наголосив Март Гельме.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

 

ФОТО: Март Гельме

Під час інтерв’ю міністр внутрішніх справ підкреслив, що загроза зростання російськомовної громади, незалежно від національності її носіїв, перетворює естонців на меншину у власній країні.

«В Естонії приблизно 25% мешканців розмовляють російською. У Латвії — на рівні 40%, а у Литві — до 15%. Ми не хочемо, щоб їх стало тут занадто багато. Адже це також і загроза для наших працівників, які втратять роботу через дешеву силу з України», — підсумував Март Гельме.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності