Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Глузман не розуміє за що Квіташвіллі платять зарплатню

Правозахисник, колишній дисидент, психіатр, президент Асоціації психіатрів України Семен Глузман пропонує своє бачення системи Міністерства охорони здоров’я України і критикує нинішнього главу відомства «грузинського варяга» Олександра Квіташвілі.

«Час іде. Новий міністр Квіташвілі досі не розподілив обов’язки між своїми заступниками. Якщо він менеджер з дипломом, то він повинен повіситися», – каже Глузман.

«Як працювати людям? І там є дами (А. Терещенко – заступник голови МОЗ), у яких дійсно не дуже простий характер.
Коли я запитую, люди просто зводять очі і хапаються за голову. Тобто там відбувається те, чого раніше не було. Раніше було хоч якесь чинне підпорядкування.

А це маячня, яку він запропонував по закупкам у ЮНІСЕФу?! Ні, звичайно, було б ідеально, але для цього потрібно змінювати закони. Поки нічого цього немає, і я не розумію, як Квіташвілі спокійно отримує гроші і робить вигляд, що він міністр», – полемізує президент Асоціації психіатрів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Семен Глузман переконаний, що як не дивно, але після Майдану справи в МОЗ тільки ще більше погіршали:
«Я можу сказати відверто – і я маю право на свої людські емоції – чим далі відходить період Богатирьової в МОЗ, тим більше я шкодую, що її немає. Тому що те, що прийшло після неї – це жахливо. Мені багато хто говорить, що я не повинен позитивно відгукуватися про Богатирьову, але я не кажу, що з ними не потрібно говорити прокурору. Напевно гріхи були, але не найбільші серед тих, хто працював в Україні. У кожному разі, вона лікар і вона розумна і рішуча. І ця правда повинна бути сказана. І в психіатричній сфері – у нас було абсолютне взаєморозуміння. Навіть коли потрібно було приймати дуже непрості рішення.

Чесно кажучи, я думав, що призначать Міністром Ольгу Богомолець. Для моєї справи це було б кращим рішенням, адже мені достатньо того, що вона лікар, вона розумна і взагалі книги читає. Вона нормальний інтелігентна людина… Кажуть різне про характер, але мене це не стосується. Я завжди просив Богатирьову і всіх інших – не заважайте, і більше нічого не потрібно», – обурюється Глузман.

Щодо Мусія, який певний час після Майдану керував профільним міністерством, то пан Семен впевнений, що в МОЗ насамперед потрібно було міняти кадрову ситуацію.

«Що зробив Мусій, коли став міністром? Ніде в світі немає окремої спеціальності лікаря-нарколога – це психіатрія. А у нас це традиція радянська. Дуже зручно для нарколога, тому що коли у клієнта психоз, він іде до психіатрів, а коли гроші збирають з наркоманів – це до наркологів. Богатирьова поклала цьому край, позбавивши посади головного нарколога країни. І головним психіатром-наркологом стала професійна Ірина Пінчук. Коли прийшов пан Мусій (якого я трохи знав, так як він при всіх міністрах був головою Громадської ради), міністри завжди між собою ворогували, кусали один одного, але Мусій влаштовував всіх. Революціонер, розумієте?! Коли Мусій став міністром, він прибрав Ірину Яківну Пінчук, причому зробив це в кабінетному, одноосібному режимі. «Демократ» Мусій зробив все як положено «демократу». Так він повернув посаду головного нарколога.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За матеріалами УНН

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності