Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Голова ІФ ОДА в Київ не переводиться і «співпрацюватиме» з ГР, – у Прем’єра обманюють? (оновлено)

Вчора, 12 серпня, нарешті вперше цього року відбулося перше засідання президії Громадської ради при Івано-Франківській ОДА (2019-2021 рр. «скликання»).

Досі проведенню зборів президії ГР, як поганому танцюристу, мішав карантин і нокдауни, тільки скільки їх цього року було, хто пам’ятає – аж один локдокдаун? Бо минулого 2020 року після тричі зібрання установчих зборів Громадської ради її президія теж саме у цей час, у серпні, вперше зібралася щоб розробити план роботи Громадської ради на 2020 рік – тобто за 4 місяці до закінчення календарного року! За піврічне головування в ІФ ОДА Андрія Бойчука не збиралися теж жодного разу…

Отож, вчора головною причиною зборів Президії ГР цей раз послужила не необхідність розробки плану роботи на 2021 рік, а офіційне знайомство (представлення) її членів місяць тому призначеній новій очільниці ІФ ОДА Світлані Онищук, яка із 2019 року була почергово заступником у трьох своїх попередникі: спершу Дениса Шмигаля, нинішнього Прем’єр-міністра України, потім – у Віталія Федоріва, а після – уже згаданого Андрія Бойчука.

Як будь-які бюрократичні збори чи засідання усе почалося з любовної прелюдії голови президії і ГР Віталія Перевізника, який представив присутнім п. Світлану Онищук та заявив, що ГР “буде залюбки співпрацювати з нею, як досі це робила із її попередниками” !?

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У сою чергу перша жінка-губернатор на Івано-Франківщині спробувала поділитися своїми колосальними планами роботи в області і співпраці з ГР та почала звітувати про свої дві улюблені фішки-теми адміністративно-територіальну реформу та вакцинацію. На що заступниця голови ГР волонтерка Леся Качурова звернула увагу пані Онищук, що грантодавці незадоволені низьким і недостатнім рівнем сан просвітницької роботи з цього приводу в області, що викликало смішки в залі про грантоїдів…

Наступним із присутніх звернувся до пані-губернатора інший заступник голови ГР журналіст і громадський діяч Ростислав Гудзінський, який відверто у очі їй заявив, що дану Громадську раду як бездіяльний орган їй слід розпустити указом голови ІФ ОДА, а свою співпрацю розпочинати уже наступною новою радою, яка на відміну від цієї, можливо, запрацює, і як приклад навів велетенську за складом ГР при Львівській ОДА, яка відмінно працює…

Його підтримав у питанні розпуску ГР інший член президії екс-директор славнозвісної калуської «Оріани» Богдан Павликівський, який додав, що окрім розвитку туристичного напрямку в області слід звернути увагу на промисловий бік та багатство надр краю корисними копалинами, що могла б допомогти зробити ГР, якщо б була дієвою і до неї прислухалися в ОДА.

Подібну думку висловив і присутній рядовий член ради гіперактивний громадський діяч Сергій Чирва. Такі ж питання звучали щодо взаємодії і співпраці із правоохоронними органами, щодо екології і вирубки лісів, підняття яких чиновники блокують

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

А член президії волонтер Володимир Туркін розповів голові ІФ ОДА про скандали і порушення при конкурсному обранні директорів Обласної дитячої лікарні та призначенні директора профільного Департаменту охорони здоров’я ОДА, куди членів ГР просто не допускали, не зважаючи, що це було їх право бути при цьому присутніми, як незалежні спостерігачі із дорадчим голосом…

Присутній голова профільного комітету ГР з питань охорони здоров’я Тарас Боднар підтвердив Світлані Онищук слова пана Туркіна та додав, що їх комітет неодноразово реєстрував звернення з багатьох питань співпраці із цим Департаментом, але у відповідь завжди була стіна мовчання та повного ігнорування.

Тож, у підсумку Тарас Боднар заявив пані голові ІФ ОДА, що як вона сама може зараз бачити і чути, що її попередникам у губернаторському кріслі та багатьом чиновникам було просто не вигідно, щоб дана ГР працювала, як цього вимагає законодавство, як було вигідно гальмувати її роботу і багатьом з середини президії, щоб мати змогу потім вирішувати свої кишенькові питання кулуарно. Тому, каже пан Боднар, він, будучи раніше заступником губернатора значно більшої області ніж Івано-Франківська та помічником і радником у ще чотирьох, знав навіть що сниться кожному окремо працівнику ОДА, а тому не вірить, що будучи два останні роки заступником своїх попередників Світлана Онищук не знала досі про ситуацію із «мертвонародженою» ГР. І її треба не ліквідовувати указом голови ОДА, бо вже пізно, час її дворічної «каденції» згідно Положення КМУ №996 спливає у вересні цього року, тому слід дати негативну оцінку роботі ГР, чи, вірніше – нероботі, та призначати, як того вимагає Положення КМУ згідно процедуру утворення нової ГР.

Але, чи цікаво буде створення нової ГР Світлані Онищук, запитав Боднар, коли у нього є пряма інсайдерська інформація з Печерських пагорбів, що пані Світлана, як колись Денис Шмигаль, який певною мірою їй зараз протежує, відразу ж цього крісла попавши у Кабмін, планує вже в жовтні ц.р. залишити ІФ ОДА задля керівництва в Міносвіти або Нацагенстовом України з питань держслужби?

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

На що пані-губернатор без ніяковіння і жодних емоцій, як давній і битий держслужбовець дипломатично відповіла, що про неї можуть ходити різні чутки, але усе це – неправда, бо вона страшенно любить рідну область, тут похоронені її родичі, і вона не піде з області, а співпрацюватиме із ГР…

Тож зі слів пані Онищук виходить, скажімо, що глава держави президент Зеленський, родом із Кривого Рогу, чи прем’єр Шмигаль, з Винників під Львовом, є насправді або корінними киянами, раз керують державою із столиці, або не люблять так як вона своєї малої батьківщини та не шанують там похований прах своїх предків? – Нісенітниця якась, як і те, навіщо заступникам Прем’єра розпускати чутки про її скоре підвищення?..

Тим часом сама голова ІФ ОДА обіцяла членам президії ГР уже незабаром представити їм своїх нових чотирьох заступників…

P.S. А ось фото-скрін зі сторінки Світлани Онищук – жодного слова про почуті скарги про усім вигідну бездіяльність ГР при потуранні влади, – як після того їй вірити?..

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

 

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності