Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Голова Львівської ОДА працює без зарплати і трудової книжки

Посада голови Львівської облдержадміністрації формально досі залишається вакантною – Ірина Сех, призначена указом в. о. президента 2 березня головою ЛОДА, не оформлена офіційно на роботу. З юридичної точки зору Сех досі працює депутатом у Верховній Раді, де отримує непогану платню – за березень їй нарахували 17 425 грн.

Ірина Сех не отримує жодної платні за роботу на посаді голови ЛОДА, хоча багато тут працює.
«Голова обласної державної адміністрації Сех І. І. отримує заробітну плату як депутат Верховної Ради України. Зважаючи на вказане, заробітна плата за березень 2014 року голові обласної державної адміністрації Сех І.І. не нараховувалась», – йдеться у відповіді керівника апарату ЛОДА Мирослава Трещова на інформаційний запит ZAXID.NET.
У ЛОДА не лише не платять зарплату Ірині Сех. Як з’ясувалося, у відділі кадрів нема її трудової книжки і, відповідно, не ведеться облік робочого часу голови ЛОДА.
Є лише два юридичні документи, на підставі яких Сех займає кабінет голови ЛОДА  – указ в.о. президента від 2 березня про призначення її головою ЛОДА і розпорядження самої Сех від 4 березня про те, що вона ж приступає до виконання обов’язків голови ЛОДА, повідомив ZAXID.NET начальник відділу кадрової роботи та нагород апарату ЛОДА Ігор Гарматій.
Прикметно, що розпорядження Ірини Сех про те, що Ірина Сех «приступила до виконання обов’язків голови обласної державної адміністрації» (№125/0/8-14 від 04.03.2014) всупереч закону не опубліковане на офіційному сайті ЛОДА.
Як повідомили ZAXID.NET у прес-службі ЛОДА, протягом березня Ірина Сех лише двічі  відлучалася зі Львова на засідання Верховної Ради – 15 березня (субота) та 17 березня (понеділок). Решту часу Сех працювала в якості голови ЛОДА, хоча і документально підтвердити це неможливо, оскільки, як уже зазначалося, у ЛОДА не ведуть облік робочого часу Ірини Сех.
Ірина Сех справді була у Верховній Раді 15 і 17 березня – ця інформація підтверджується офіційними даними про письмову реєстрацію депутатів на засіданнях ВР. Проте ці ж дані свідчать, що Сех реєструвалася і 13 березня, що трохи суперечить інформації прес-служби ЛОДА. 13 березня Ірина Сех (або ж її картка) активно голосувала у Верховній Раді.
ZAXID.NET уже писав  про те, що суміщаючи дві посади – у виконавчій і законодавчій владі – Ірина Сех, грубо порушує пряму вимогу Конституції, згідно з якою нардеп, призначений у виконавчу владу, має 20 днів, щоб закласти депутатські повноваження.
Мотивуючи свою відмову від складення депутатського мандата (або ж звільнення посади голови ЛОДА), Ірина Сех наголошує на «критичній важливості» її голосу у Верховній Раді, особливо в умовах, коли сьогоднішня парламентська більшість є хисткою і бракує голосів для ухвалення необхідних законопроектів.
Верховна Рада у березні 12 разів збиралася на свої засідання, однак Сех взяла участь лише у трьох засіданнях (не враховуючи засідання 2 березня, коли її тільки призначили головою ЛОДА) – 13, 15 і 17 березня. Яким чином Верховна Рада обходиться без «критично важливого» голосу Ірини Сех – невідомо. Відомо лише, що за участь у трьох засіданнях парламенту вона отримала зарплату у 17,4 тис. грн.
Нагадаємо, 26 березня Ірина Сех звернулася до в. о. президента України Олександра Турчинова з проханням перевести її у статус «тимчасового виконувача обов’язків» голови ЛОДА, що дозволило б на законних підставах зберегти за собою депутатські повноваження. Відповіді від Турчинова, який з президії Верховної Ради неодноразово наголошував на недопустимості суміщення посад, немає і досі.
Ірина Сех опинилася у пастці, за яку так полум’яно критикувала Василя Горбаля, одного з її попередників на посаді голови ЛОДА. Той 8 місяців суміщав депутатські повноваження з посадою голови ЛОДА, спокійно повернувшись до парламенту, після того як Янукович зняв його з посади.
Очевидно, «представник злочинного режиму» Горбаль проторував дорогу, яку тепер виявилась  дуже привабливою для «рука не здригнеться» Ірини Сех…
І ще. В інтерв’ю «Львівській Пошті», опублікованому 3 квітня, Ірина Сех назвала ще одну причину, чому вона відмовляється скласти депутатські повноваження: «Я депутат-мажоритарник, довибори провести неможливо, тому моє місце у парламенті буде порожнім». Проте колега Сех по партії і фракції Олександр Сич, який здав мандат після призначення його віце-прем’єром, так не думає – в Івано-Франківську на «його» окрузі уже оголошені довибори депутата, які відбудуться 25 травня.

Джерело: ZAXID.NET

P.S. Ну як тут не пригадати старий добрий радянський анекдот, коли Рабінович, якого призначили завскладом подивовано запитує директора: «Невже у Вас мені на такій посаді ще й зарплатня видаватиметься?»

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності