Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Головне для Шольца, щоб Захід не вв’язався у війну з путіним і рф

Канцлер Німеччини Олаф Шольц розповів, що можуть зробити західні країни, щоб швидше завершити війну росії проти України. Його пропозиція складається з чотирьох кроків.

Про це повідомляє видання The Wall Street Journal.

«По-перше, ми повинні продовжувати надавати підтримку. 1 лютого Рада ЄС ухвалила рішення виділити Україні додатково 54 млрд доларів у вигляді фінансової допомоги протягом найближчих чотирьох років. Це має бути доповнено додатковою військовою допомогою», — заявив він.

Канцлер закликав своїх європейських колег ухвалити необхідні бюджетні рішення.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Як і США та інші країни, Німеччина готова надати Києву довгострокові зобов’язання і домовленості у сфері безпеки, щоб Україна могла стримувати і захищати себе від майбутніх російських атак. Будучи високорозвиненою промисловою країною і майбутнім членом ЄС, Україна зможе утримувати добре оснащену сучасну армію, якщо їй вдасться відбити агресію росії. Така перспектива підвищує безпеку всіх нас», — підкреслив канцлер.

По-друге, Захід повинен продовжувати рухатися в стратегічному ключі по обидва боки Атлантики.

«путін намагається підірвати нашу єдність і налаштувати наших громадян проти підтримки України», — підкреслив він.

За словами Шольца, інші країни по всьому світу уважно стежать за тим, чи можна використати ці розбіжності у своїх інтересах і чи зможуть розгорнутися кампанії з дезінформації,

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Ми повинні довести, що вони помиляються, переконавши громадян по обидва боки Атлантики в тому, що перемога росії зробить світ набагато небезпечнішим. Вона також призведе до напруження наших бюджетів і поставить під загрозу свободу і процвітання кожного з нас», — заявив канцлер.

Він додав, що Захід протистоятиме будь-яким спробам втягнути НАТО у війну з росією.

«По-третє, ми не бачимо себе в стані війни з росією і не прагнемо до конфронтації з нею. Ми будемо протистояти будь-яким спробам втягнути Організацію Північноатлантичного договору в агресивну війну росії проти України», — заявив чиновник.

По-четверте, за його словами, колективне стримування та оборона НАТО мають бути надійними.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Чим швидше путін зрозуміє, що ми в цій справі надовго, тим швидше закінчиться війна в Україні. Єдиний спосіб, яким ми можемо сприяти встановленню міцного миру, — це наша підтримка, єдність і рішучість. Ми повинні підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно», — підкреслив Шольц.

Нагадаємо, що лідери ЄС погодили макрофінансову допомогу Україні у розмірі 50 млрд євро, йдеться про стабільне фінансування на період 2024-2027 років. Ставки у переговорах були високі. Оскільки засідання у Брюсселі відбувалося на тлі невизначеності у Вашингтоні, де Конгрес досі блокує допомогу Києву.

Шольц вважає, що більшість країн ЄС недостатньо підтримують Україну

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності